NavMenu

Svaka opština u Srbiji dobiće šalter za izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata o vakcinaciji

Izvor: eKapija Sreda, 20.10.2021. 10:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Fernando Zhiminaicela)Ilustracija
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za izvođenje usluge izdavanja Digitalnog zelenog sertifikata, odnosno potvrde o vakcinaciji protiv COVID 19, na teritoriji čitave Srbije.

Kako je navedeno u specifikaciji oglasa, u početku se planira instalacija 200 aplikacija pri čemu bi trebalo da svaka opština u Srbiji ima barem po jedan šalter za izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata. Takođe, u planu je da se tokom narednog perioda broj šalterskih jedinica poveća na 500.

Dodaje se kako će usluga obuhvatiti vizuelnu identifikaciju korisnika na osnovu važeće lične karte ili pasoša, zatim sprovođenje transakcije u namenskoj aplikaciji nakon čega će potvrda o vakcinaciji proitv koronavirusa i rezultatima testiranja biti odštampana na papiru A4 formata u crno-beloj štampi.

Kompanija koja bude radila na opremanju šaltera imaće obavezu da sve tehničke preduslove za neometan rad. Biće u obavezi da radno mesto opremi sa stolom, stolicom, računarom, internet vezom i na kraju instalacijom aplikacije.

Rok za prijavu zainteresovanih učesnika je 18. novembar, a bliže detalje u vezi sa tenderom možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.