NavMenu

U planu gradnja solarne elektrane u okviru TE Kolubara B - EPS raspisao tender za istraživanje lokacije i izradu tehničke dokumentacije

Izvor: eKapija Utorak, 19.10.2021. 13:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Fring from Pexels)Ilustracija
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) planira da u okviru termoelektrane Kolubara B izgradi solarnu elektranu, a raspisan je i tender za istraživanje lokacije i izradu investiciono-tehničke dokumentacije.

Kako se navodi u dokumentaciji koju je objavio EPS, u cilju izgradnje solarne elektrane na prostoru TE Kolubara B, razmotrena je gradnja solarne elekrane na postojećim objektima (površina na krovovima magacina i radionica), kao i gradnja na zemljištu.

Osnovni cilj izrade tehničke dokumentacije je definisanje uslova za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije solarne elektrane sa optimalno instalisanom snagom na zadatoj lokaciji, kao i obezbeđivanje potrebnog i dovoljnog nivoa podataka da se na osnovu njih može sačiniti tenderska dokumentacija koja će obezbeđivati adekvatan izbor opreme i ponuđača za izgradnju postrojenja.

- Imajući u vidu obim posla koji treba da pruži Obrađivač, prioritetna je usluga Solarnih elektrana na postojećim objektima. Obrađivač je dužan da u što kraćem roku izvrši celokokupnu uslugu kako bi Korisnik usluge mogao da raspiše nabavku za izgradnju SE na krovovima svojih objekata u okviru TE Kolubara B - navodi se u dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 23. novembar 2021. godine, a više detalja pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.