NavMenu

Brnabić: Nemoguće ograničiti cenu struje za privredu, sledeće nedelje mere za energetsku bezbednost

Izvor: eKapija Nedelja, 17.10.2021. 13:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
U Srbiji ima dovoljno električne energije i gasa, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, poručivši da je naša zemlja po tom pitanju bezbedna u vreme energetske krize koja potresa svet.

Brnabić je, nakon što je na Beogradskom sajmu primila treću dozu vakcine protiv kovida, rekla da je cena električne energije u Srbiji i dalje mnogo niža nego u Evropi, ali i navela da će biti pritisak na cene.

- Analiziraćemo sve ono što je potrebno da bismo videli šta je pravi način. Privreda je tražila da se ograniči cena električne energije u narednim mesecima, ali to je nemoguće jer imamo liberalizovano tržiste - objasnila je.

Ona je ukazala na to da se neke rezerve gasa koriste iz skladišta u Banatskom dvoru, ali, podvlači, Srbija je bezbedna po pitanju energenata.

- Razmišljamo šta treba da uvedemo kao mere da bismo bili dugoročno bezbedni, to ćemo uraditi tokom sledeće nedelje - dodala je predsednica Vlade Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.