NavMenu

Planirano povećanje plata zaposlenih u Pošti Srbije

Izvor: Tanjug Sreda, 13.10.2021. 17:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rlat/shutterstock.com)Ilustracija
Vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da je planirano povećanje plata zaposlenih u tom preduzeću.

- Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji . rekao je Đorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.

Đorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17% i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.

- Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada - bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju - rekao je Đorđević.

Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to "politički obojeno".

- Razlozi za to su čisto politički - rekao je Đorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.

- S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo - rekao je Đorđević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.