NavMenu

Na "Deloitte" listi 500 najvećih kompanija u Centralnoj Evropi 12 preduzeća iz Srbije

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.09.2010. 12:35
Komentari
Podeli


Na rang listi revizorsko-konsultantske kuće "Deloitte" "Top 500 kompanija Centralne Evrope" na osnovu ostvarenih prihoda od prodaje nalazi se čak 12 kompanija iz Srbije.

Najbolje plasirana srpska kompanija je "Delta grupa" na 72. mestu sa ostvarenim prihodom od 1,675 mil EUR, druga kompanija je EPS na 75. mestu, a sledi ga PTT Srbija na 101. mestu. Ove godine na CE top 500 listi NIS se nalazi na 109. mestu dok se "Telekom Srbija" pozicionirao na 118. mestu. "EFT holdings" je na 149. poziciji, a sledi ga "Delta Maxi" na 239. mestu. Kompanije iz Srbije koje su se takođe našle na ovogodišnjoj CE top 500 listi su i "Srbijagas" (308. mesto), "US Steel Srbia" (351. mesto) i "Mercator-S" na (419. mestu).

Po prvi put, na listi su i "Jugorosgaz" na 485. i Idea na 488. mestu. Na Top listi osiguravajućih društava prema bruto obračunatoj premiji našli su se "Dunav osiguranje" na 42. mestu i DDOR na 50. mestu.

Kao i u proteklim godinama PKN Orlen i MOL su zadržali vodeće pozicije na "Deloitte" listi. ČEZ, češki energetski gigant, napredovao je među top tri kompanije u regionu. U suprotnosti sa prošlim godinama za koje je bio karakterističan visok rast prihoda zbog rasta cena nafte, akvizicija i konsolidacija, ovogodišnji prihodi ovih kompanija su pali. Međutim ni smanjenje prihoda od oko 31% nije sprečilo PKN Orlen da se sa 15.697,5 mil EUR nađe na prvom mestu na ovogodišnjoj CE top 500 listi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.