NavMenu

Država priprema koncesiju za gradnju luke Sremska Mitrovica - Traže se stručni savetnici

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.10.2021. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za pripremu koncesione dokumentacije i tehničke pomoći u sprovođenju postupka za dodelu lučke koncesije za luku Sremska Mitrovica.

- Na reci Savi u Srbiji danas ne postoji moderna luka koja je osposobljena za za pretovar kontejnera, generalnih, rasutih i tečnih tereta. Izgradnja moderne Luke Sremska Mitrovica će doprineti regionalnom i nacionalnom ekonomskom razvoju ovog dela Srbije - stoji u dokumntu.

Kako je eKapija već pisala, Luka Sremska Mitrovica je projektovana za pretovar najmanje 1.500.000 tona raznih vrsta rasutog, tečnog i generalnog tereta. Pored postojećeg višenamenskog terminala na kome će se i dalje vršiti pretovar generalnih tereta, luka će biti proširena za tri nova terminala i to: za žitarice, tečne terete (nafta i derivati nafte) i rasute terete (kameni agregati).

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biće izabran stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć Ministarstvu u pripremi i sprovođenju postupka dodele lučke koncesije za izgradnju lučke suprastrukture i upravljanje Lukom Sremska Mitrovica.

Tim stručnih savetnika treba da bude sastavljen od stručnjaka iz oblasti luka, ekonomije, prava i zaštite životne sredine.

Vrednost posla je 19,67 miliona dinara. Tender ističe 8. novembra, a detalje pogledajte OVDE.

B. P.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.