NavMenu

20.000 EUR za tri tima koji razvijaju tehnološke inovacije - Telekom Srbija i Startit četvrti put realizovali program mts startap ubrzanje

Izvor: Tanjug Utorak, 28.09.2021. 13:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Tri tima koji razvijaju tehnološke inovacije u oblasti digitalnog zapošljavanja, edukacije i upravljanja poslovnom dokumentacijom dobili su novčani podsticaj od ukupno 20.000 EUR za dalji razvoj svojih proizvoda u okviru programa mts startap ubrzanje, saopštio je danas Telekom Srbija.

Ovaj program Telekom je realizovao četvti put ove godine zajedno sa organizacijom Startit, sa kojom ostvaruje višegodišnju saradnju na jačanju domaćih startapova, pre svega kroz edukativnu platformu Startit Rast.

Precizira se da su podsticaje dobili timovi Recrooit, platforma za zapošljavanje zasnovana na preporukama profesionalaca, Bracelet Maker, STEM kit i robot igračka namenjeni devojčicama uzrasta od 8 do 12 godina, kao i DocsCube, platforma za napredno upravljanje, deljenje i skladištenje dokumenata u nekoj organizaciji.

Telekom Srbija navodi da su ovi timovi, prema oceni petočlanog žirija, ostvarili najveći napredak tokom tromesečnog programa Startit Rast, pokazavši ujedno izuzetnu spremnost da se u potpunosti posvete usavršavanju svog digitalnog proizvoda i njegovom plasiranju na tržište.

- Napravljen je ozbiljan iskorak u prethodnom periodu na mapiranju strukture i potreba domaćeg startap sistema. Telekom Srbija je pokrenuo ovaj program upravo kako bi podstakao timove u onoj najranjivijoj, ranoj fazi razvoja, da u što kraćem roku slože sve potrebne kockice i postignu usaglašenost proizvoda i potreba tržišta - izjavila je direktorka Sektora za strategiju Telekoma Srbija Mila Milenković.

Dodala je da će ta iskustva biti korišćena za dalju podršku domaćim i regionalnim startapima, koji svojim inovacijama stvaraju novu vrednost i pomeraju granice tehnološkog razvoja.

Telekom Srbija navodi da pored novčanog podsticaja, u okviru programa mts startap ubrzanje obezbeđuje za nagrađene timove i dodatno mentorsko savetovanje, besplatne servise i podršku prilikom izlaska na tržišta regiona na kojima je prisutan.


Svaki tim je imao prilagođeni pristup i 1 na 1 mentorsku podršku, kao i specijalne programe koji su organizovani u saradnji sa partnerom akceleratora, Google for Startups, piše u saopštenju.

- Ovogodišnje izdanje programa je bio svojevrstan eksperiment, gde smo želeli da pružimo dublju i individualizovanu podršku svakom timu. Naučili smo mnogo toga što će nam pomoći da naredna izdanja programa učinimo još kvalitetnijim, a imali smo tu sreću da radimo sa najboljim timovima do sada. Posebno nam je drago što smo po prvi put u istoriji programa imali 50% startapa sa ženama u osnivačkom timu, od čega se čak dva takva tima nalaze među pobednički - izjavio je suosnivač Startita i programski direktor Startit Rasta Vukašin Stojkov. Telekom Srbija ističe da mts startap ubrzanje predstavlja program namenjen prevashodno tehnološkim preduzetnicima koji se nalaze u početnoj fazi razvoja svoje poslovne ideje, te da je on deo šire inicijative pod nazivom "Pokrećemo pokretače", kojom kompanija podržava pojedince i organizacije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.