NavMenu

Prvi korak ka gradnji BIO4 Kampusa u Beogradu - Na jednom mestu dva fakulteta i pet naučnih instituta, uskoro konkurs za idejno rešenje

Izvor: eKapija Subota, 25.09.2021. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: bio4.rs)
Dva fakulteta, Biološki i Farmaceutski, kao i pet naučnih instituta, trebalo bi da ubuduće budu deo jedinstvene prostorne celine - BIO4 Kampusa.

Reč je o Institutu za molekularnu genetiku i genetička istraživanja, Centru za održivo upravljanje bioresursima i prirodnim produktima PANDA Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković, Institutu za medicinska istraživanja, Instituti za multidisciplinarna istraživanja i delu Instituta za razvoj veštačke inteligencije.

Kampus će biti smešten u neposrednoj blizini Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak i novog sedišta Agencije za lekove i medicinska sredstava (ALIMS), sa kojima će činiti jedinstvenu celinu.

Osim ovih ustanova, biće izgrađena i ekstenzija Naučnotehnološkog parka Beograd za razvoj startapa iz BIO4 oblasti, koja će obuhvatiti i Centar za ideje, kao zonu okupljanja istraživača i studenata iz različitih oblasti.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Službom glavnog urbaniste grada Beograda i Urbanističkim zavodom Beograda, će tokom septembra 2021. godine raspisati javni, otvoreni, anonimni, programski, jednostepeni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje faze A BIO4 Kampusa - kompleksa visokoškolskih ustanova sa komplementarnim sadržajima u Beogradu.


Kako je predviđeno planskim dokumentom, Kampus će se graditi na površini od oko 7,9 hektara i imaće orijentacioni kapacitet za prihvat hiljadu studenata visokoškolske ustanove i još 300 studenata/korisnika u ustanovama studentskog standarda. Detaljnije o tome pogledajte u posebnom tekstu.

BIO4 oblasti su biomedicina, bioinformatika, biotehnologija i biodiverzitet.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.