NavMenu

Novi izvozni poslovi srpskih prehrambenih kompanija u Rusiju vredni 10 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 24.09.2021. 17:09
Komentari
Podeli
(Foto: Photo: Privredna komora Srbije/Dejan Delić)
Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne skoro deset miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane World Food u Moskvi. Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifesticiji koja se održava od 21. do 24. septembra izvoznu ponudu, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavlja 17 proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.

- Za naše proizvode zainteresovani su ruski kupci, ali i distributeri iz Belorusije, Indije, Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona. Najviše je interesovanja za sveže i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina - kaže Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moskvi. Dodaje da su srpske kompanije imale uspešne sastanke sa najvećim ruskim trgovinskim lancem H5 Magnit Lenta gde su srpski izlagači definisali dalje dogovore i buduće izvozne aranžmane.

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, proizvodne kapacitete i izvozne potencijale predstavljaju brojne kompanije iz gotovo svih krajeva, koje se bave proizvodnjom i preradom mesa, suhomesnatih proizvoda, voća i povrća, različitih vrsta pića.

Naredno učešće srpskih kompanija planirano je za februar 2022. godine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda Prodekspo takođe u Moskvi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.