NavMenu

Austrijska kompanija Supernova MTK Centar uskoro počinje gradnju novog ritejl parka u Nišu

Izvor: Niške vesti Četvrtak, 23.09.2021. 14:13
Komentari
Podeli
(Foto: kikovic/shutterstock.com)
Austrijska kompanija Supernova uskoro će početi da gradi ritejl park blizu naselja Ardija, gde je već pre nekoliko godina kupila zemljište, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski gostujući na TV Zona plus.

Reč je o šoping centru nalik Stop šopu koji će biti blizu budućih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Kako je ranije najavljivano Supernova MTК Centar u svom vlasništvu ima zemljište na kome treba da se gradi objekat površine 16.500 m2. Detaljnije o tome čitajte u posebnom tekstu.

Grad će prema najavama gradonačelnice uskoro krenuti u razminiravanje prostora.

- Na ovaj način izmeštamo centar grada i razvijamo deo Niša koji se nalazi dijagonalno od kompanije Filip Moris - precizirala je gradonačelnica.

Ona kaže da konkretnih rokova za izgradnju nema, oni imaju svoju zemlju u Nišu, sada je pitanje koliko je vremena potrebno da dobiju sve potrebne papire i dozvole. Niš je posetio i vlasnik Supernove, upoznao se sa gradom, a posebno je bio zadovoljan mogućnošću da iz Austrije sleti direkto u Niš.

Inače, Supernova MTК Centar vodeća je austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.