NavMenu

Tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investicije" 21. oktobra na eKapiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.09.2021. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Za tržište nekretnina u Srbiji, pokazalo se, nema krize. Gradi se više nego godinu pre, "kvadrat preko" traži se i u segmentu stambenih i u segmentu komercijalnih i industrijskih nekretnina. Cene rastu, novi projekti se ugovaraju. Na tržištu nekretnina u drugom kvartalu 2021. plasirano je 1,6 mlrd EUR, što je dva puta više u odnosu na isto tromesečje prethodne godine i 1,6 puta više nego 2019.

Investitori nisu gubili vreme ni tokom leta. U julu je izdato 2.278 građevinskih dozvola, što je 13,6% više u odnosu na isti period prethodne godine. Od tog broja, 84% dozvola odnosi se na zgrade.

Stanogradnja nije jedina koja raste. Iako je deo kompanija odlučio da zaposlenima i dalje ponudi da rade na daljinu, i razvoj poslovnog prostora u Srbiji vrlo je dinamičan, a cene zakupa su na rekordnom nivou.

Veliki potencijal za rast i dalje ima ritejl sektor, posebno u malim gradovima, jer je period posle "lokdauna" pokazao da potrošači žele da kupuju u realnom prostoru, radije nego onlajn.

Tržište industrijskih nekretnina značajno je poraslo u poslednjih godinu dana, a gradnja novih auto-puteva i najave širenja industrijskih zona, govore u prilog tome da će se i ovaj sektor u budućnosti ubrzano razvijati.

Promena je zahvatila i tržište građevinskog materijala i opreme. Materijali postaju reciklabilani, prirodni i energetski efikasni. Zaštita od buke, zagađenja, toplote i hladnoće neizostavna je i u domovima i u kancelarijama. Unapređen je i način na koji se nekrentine zagrevaju i hlade. Tehnološka rešenja unapređuju iskustvo boravka, sve dotle dok ga, jednom, ne učine "pametnim", "smart" domom ili kancelarijom.

Ovim temama bavićemo se u novom tematskom biltenu eKapije "Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investcije". Razgovaraćemo sa relevantnim sagovornicima iz ove oblasti - od državnih struktura, kompanija koje se bave visokogradnjom, proizvodnjom i trgovinom građevinskim materijalima i mašinama, preko investitora, do stručnjaka za upravljanje i prometom nekretninama, pa do predstavnika banaka i osiguravajućih kuća...

Tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investcije" idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih tematskih biltena pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.