NavMenu

Novi Sad opredelio 6 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Izvor: eKapija Sreda, 22.09.2021. 14:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unplash / Andrew Neel)Ilustracija
Grad Novi Sad raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu. Konkurs je raspisan u cilju stimulacije razvoja ženskog inovativnog preduzetništva i podizanja stepena inovativnosti žena preduzetnica na teritoriji Novog Sada.

Ukupan iznos sredstava po ovom Konkursu je 6.000.000,00 dinara, a bespovratna podsticajna sredstva se korisnicama dodeljuju jednokratno u maksimalnom iznosu od 300.000,00 dinara po jednoj prijavi, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Grada.

Specifični ciljevi Konkursa su unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili pobošljanje postojećih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena sa udelom od minimum 51% u ukupnom kapitalu društva i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene, sa sedištem na teritoriji Grada, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 31. decembra 2018. godine i koji imaju aktivan status. Jedan privredni subjekat može na ovom Konkursu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Konkurs je objavljen 21. septembra 2021. godine a rok za podnošenje prijava je 15 dana. Kompletan tekst Konkursa može se pogledati na zvaničnom sajtu Grada Novog Sada ili na sajtu Gradske uprave za privredu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.