NavMenu

Austrijski Grabner Instruments otvorio novi proizvodni pogon u Slobodnoj zoni Subotica

Izvor: RTV Sreda, 22.09.2021. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Kalman Nemet)
Slobodna zona Subotica bogatija je za još jednu fabriku. Austrijski Grabner Instruments označio je početak rada svog novog pogona koji posluje u okviru kompanije Ametek, vodećeg svetskog proizvođača elektronskih instrumenata i elektromehaničkih uređaja sa godišnjom prodajom od oko 5 mlrd USD.

U pogonu Grabner Instruments, koji posluje u okviru kompanije Ametek u Slobodnoj zoni Subotica, 20 visokokvalifikovanih stručnjaka pravi instrumente za merenje kvaliteta gasa i nafte, a prvi od njih već su isporučeni na tržište Amerike.

Nakon šest godina rada u Ameteku i završene obuke u matičnoj fabrici u Beču, bravar Branko Matković postao je koordinator proizvodnje u pogonu Grabner Instruments u Subotici.

- Ovo što vidite ovde je prvi merni instrument u Srbiji koji se koristi za ispitivanje pritiska pare i ostalih fluida koji se koriste u petrohemiji - kaže Branko Matković, koordinator u pogonu "Grabner Instruments" u Subotici.

Ametek ima ukupno 17.000 radnika na više od 150 lokacija u 30 zemalja širom sveta, a u Srbiji posluje više od deset godina i zapošljava preko 460 ljudi. Fabrika u Subotici samo je poslednja u nizu.

- Grabner je kao poslednja od devet naših poslovnih jedinica koje su ovde u Srbiji pokrenute. Naši proizvodi su danas u mašinama koje se koriste za proizvodnju vakcina, za proizvodnju PCR testova, a takođe se nalaze i u svemirskim programima raznih zemalja - kaže Slobodan Antić, direktor kompanije Ametek Srbija.

Ove godine Ametek Srbija proširila je svoje poslovanje na još tri proizvodne jedinice, a pogon Grabner Instruments u Slobodnoj zoni Subotica prvi je od njih otpočeo svoju proizvodnju u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.