NavMenu

Lufthansa ide u dokapitalizaciju da bi vratili deo državne pomoći

Izvor: Tanjug Utorak, 21.09.2021. 17:10
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Alexas_fotos)
Nemačka avio-kompanija Lufthansa najavila je povećanje kapitala za 2,14 mlrd EUR kako bi vratila deo državne pomoći koju je dobila tokom pandemije.

Prihod od prodaje novih deonica, kako su najavili, iskoristiće za povrat dela od ukupno devet milijardi evra pomoći koju su dobili kako bi prebrodili korona krizu.

Lufthansa je dobila pomoć Nemačke, Austrije, Belgije i Švajcarske, podseća Hina.

Nove deonice po ceni od 3,58 EUR deoničarima će biti ponuđene na upis od 22. septembra do 5. oktobra, objavio je u nedelju nemački prevoznik.

Neto prihod nameravaju da iskoriste kako bi vratili milijardu i po evra nemačkom fondu za ekonomsku stabilizaciju, a potom do kraja godine u celosti podmirili dug isplatom dodatnih milijardu evra.

Lufthansa je već vratila kredit od milijardu evra, koji joj je odobrila državna investiciona i razvojna banka KfW.

Izvršni direktor Lufthanse Karsten Špor nedavno je objavio da firma i dalje želi da vrati državnu pomoć pre isteka mandata aktuelne nemačke vlade.

Parlamentarni izbori u Nemačkoj održavaju se 26. septembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.