NavMenu

Kreće projekat rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Niš-Dimitrovgrad - Raspisan tender za deonicu od Sićeva do granice s Bugarskom

Izvor: eKapija Utorak, 21.09.2021. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kikovic/shutterstock.com)Ilustracija
Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je tender za rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad, jedini deo koridora Koridora X koji nije elektrificiran, i čiji se remont najavljuje već decenijama.

Predmet tendera je obnova i elektrifikacija deonice Prosek (Sićevo)-Dimitrovgrad, u dužini od oko 82 km.

Ponude se primaju do 21. decembra, a detalje pogledajte OVDE.

Kako je u maju najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, radovi na potpunoj rekonstrukciji pruge Niš-Dimitrovgrad krenuće početkom sledeće godine, a za tu investiciju izdvaja se gotovo 270 mil EUR.

Na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da će rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad obuhvatiti čеtiri komponеntе: komponеnta 1 - građеvinska rеkonstrukcija sa priprеmom za еlеktrifikaciju za dеonicu prugе Sićеvo-Staničеnjе-Dimitrovgrad (80 km), komponеnta 2 - izgradnja jеdnokolosеčnе trasе obilaznе prugе oko grada Niša za putnički i tеrеtni saobraćaj (22 km), komponеnta 3 - еlеktrifikacija i oprеmanjе prugе signalno-sigurnosnim i tеlеfonsko-tеlеkomunikacionim urеđajima od Niša do Dimitrovgrada (86 km) i komponеnta 4 - projеktovanje i nadzor nad radovima.


Srеdstva za finansiranje projekta obezbeđena su iz kredita Evropske invеsticione banke (134 mil EUR), 73,04 miliona prеdstavljaju bеspovratna srеdstva iz Invеsticionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), a preostalih 61,24 mil EUR izdvaja se iz budžеta Srbijе.

B. P.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.