NavMenu

Nemački investitor iz oblasti industrije sanitarija zainteresovan za otvaranje proizvodnog pogona u Valjevu

Izvor: VAmedia.info Petak, 17.09.2021. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/ falco)Ilustracija
Skupština grada Valjeva je na poslednjoj sednici donela odluku o izmeni granice postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke. Razlog za pomenute izmene je, kako se moglo čuti, dolazak još jednog investitora u Valjevo.

Predlog za izmene katastarskih granica odbornicima je dostavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković , a kako se navodi u predlogu u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede međusobne odnose kao i da jasno iskažu svoje namere za realizaciju investicije u Srbiji, kompanija iz Savezne Republike Nemačke, Ministarstvo privrede Republike Srbije i Grad Valjevo su potpisali Memorandom o razumevanju.

U pitanju je kompanija iz Savezne Republike Nemačke koja posluje u industriji sanitarija i aktivna je već 120 godina na tržištu, poseduje pet pogona u četiri države širom sveta i zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Srbiji, odnosno za realizaciju investicionog projekta koji podrazumeva otvaranje novog pogona za proizvodnju na teritoriji Grada Valjeva.

S obzirom na prisutna ograničenja u okviru Privredne zone Valjevo i nemogućnosti formiranja odgovarajuće parcele za smeštaj svih planiranih objekata neophodnih za proces proizvodnje, Grad Valjevo je pronašao rešenje i lokaciju za realizaciju ovog investicionog projekta za čije formiranje je bilo potrebno izmeniti granicu postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.

Krajem maja ove godine već je potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije Bizerba, jednom od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Grad Valjevo je praktično ovom odlukom omogućio pravni način za eksproprijaciju potrebnog zemljišta novom investitoru .

U industrijskoj zoni već se gradi saobraćajnica, a kako se može pretpostaviti u narednom periodu grad će izvesno morati postojeću saobraćajnicu i da produži sada za potebe novog investitora .
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.