NavMenu

Novi Sad započinje opremanje radne zone Kać - 803,6 miliona dinara vrednost izgradnje saobraćajnica

Izvor: eKapija Sreda, 15.09.2021. 12:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Sad uskoro će krenuti u infrastrukturno opremanje radme zone Kać, koja obuhvata površinu od 195,6 hektara.

Za prvu fazu opremanja, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, raspisala je tender za izgradnju, sa izradom dela tehničke dokumentacije, saobraćajnih površina u okviru radne zone.

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, u planu je izgradnja saobraćajnice širine 6 metara i dužine približno 2,8 kilometara. Zatim, još jedne saobraćajnice širine 5 metara i dužine 300 metara, kao i jednostrane biciklističke staze širine 2 metra i dužine 2,9 kilometara, i na kraju, obostrane pešačke staze u dužini od 5,6 kilometara. Za sve ove saobraćajnice radiće se i odgovarjuća svetlosna signalizacija.

Radna zona Kać ima povoljan saobraćajni položaj jer se nalazi u blizini državnog puta broj 12 koji predstavlja izlaznu vezu iz radne zone. Za povezivanje sa ovom važnom deonicom radiće se izrada idejnog projekta za izgradnju saboraćajnog priključka na državni put i proširenje saobraćajne trake za skretanje u levo. U planu je da saobraćajni priključak bude realizovan na 179+541 kilometru državnog puta, u nivou sa raskrsnicom opštinskog puta Kać-Rimski Šančevi.

U dokumentaciji se zaključuje da sve nove saobraćajne površine trebaju biti dobro povezane sa već postojećom infrastrukturom kako bi se maksimalno iskoristili kapaciteti koje poseduje ova radna zona za koju je predviđena izgradnja komercijalnih sadržaja i poslovnih kompleksa iz oblasti sekundarne i tercijarne delatnosti.

Vrednost posla prve faze na opremanju radne zone Kać iznosi 803.643.333 dinara, dok je rok za prijavu zainteresovanih učesnika 15. oktobar.

Bliže detalje u vezi sa tenderom možete pogledati OVDE.







Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.