NavMenu

U oktobru prvi Virtualni dani karijera i znanja u regionu - "Infostud" u saradnji sa partnerima na jesen pokreće veliki regionalni projekat zapošljavanja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.08.2010. 09:35
Komentari
Podeli

Kompanija "Infostud", sa svojim sajtovima poslovi.infostud.com i znanje.infostud.com a u saradnji sa najvećim regionalnim portalima za zapošljavanje i regrutaciju posao.ba iz Bosne i Hercegovine i moj-posao.net iz Hrvatske, organizovaće od 13. do 20. oktobra 2010. prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja. Tokom te nedelje na jednom mestu predstaviće se najuspešniji poslodavci iz regiona koji imaju potrebe za novim zaposlenima ali i edukativne ustanove od kojih će posetioci saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Cilj ovako velikog projekta je povećanje stepena zaposlenosti i obrazovanja u Srbiji ali i predstavljanje regiona kao celine u ekonomskom smislu kroz jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Virtualni dan karijera i znanja održaće se na adresi www.dankarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor, a koji će omogućiti interaktivnu komunikaciju između posetilaca i poslodavaca i edukativnih ustanova. Posetioci će moći da jednostavno i brzo, potpuno besplatno, pregledaju ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača, te putem mogućnosti chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih. Sajam će posetiocima dati uvid u najnovije trendove na tržištu zapošljavanja ali i skrenuti pažnju na važnost ulaganja u obuku i obrazovanje u postizanju uspeha u traženju posla i karijeri.

Kroz interaktvnost i niže troškove do kvalitetnih zaposlenih

Kompanije i edukativne ustanove će na prvom regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja moći da se predstave na jedan od tri načina, od kojih svaki pruža različite mogućnosti prezentacije. Dodatna prednost ovog u odnosu na klasične sajmove jeste velika posećenost (prethodna dva sajma u Hrvatskoj posetilo je preko 60.000 ljudi, a s obzirom da se sada organizuje u 3 države, očekuje se poseta od preko 100.000 ljudi), olakšana komunikacija kompanija sa posetiocima i racionalizacija vremena poslodavaca ali i lakše dolaženje do kvalitetnih radnika sa iskustvom (sajam ne podrazumeva lično prisustvo, tako da do poslodavca mogu doći zaposleni sa radnim iskustvom koji inače ne posećuju fizičke sajmove) i interaktivnost.

Šef "Infostudovih" sajtova za zapošljavanje i HR, Sonja Kmezić, komentariše pokretanje regionalnog projekta:

- Prednosti ovog sajma su i mogućnost merenja učinka kroz tačan uvid u broj posetilaca štanda poslodavca. Tu su i snažna promocija – objedinjena regionalna medijska kampanja koja uključuje televiziju, radio, štampane medije i online promociju, niži troškovi učešća u odnosu na klasične sajmove bez, recimo, troškova opremanja štandova, kao i savremeni izložbeni prostor u 3D izvedbi.

- Kako bi se i u sklopu Virtualnog dana karijera i znanja osigurao direktni kontakt sa poslodavcima i kandidatima, "Infostud" sa svojim partnerima planira i organizovanje pratećih akivnosti kao što su radionice i okrugli stolovi čiji je cilj savetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja, pomoć i priprema za traženje posla, građenje karijere i odabir dodatne profesionalne edukacije - dodaje Sonja Kmezić.

Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja, za sada, medijski podržavaju RTS, Radio S, Ekonom:east media group i eKapija, a podrška se očekuje i od ostalih najvećih medija u Srbiji i regionu. Takođe, značaj projekta su prepoznali i Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo prosvete, Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora Srbije... a očekuje se podrška i drugih najviših državnih institucija u sve tri države.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.