NavMenu

Leoni: Fabrika u Kraljevu praviće 2.000 kablovskih setova dnevno

Izvor: Tanjug Utorak, 14.09.2021. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka kompanija Leoni objavila je danas da će fabrika u Kraljevu dnevno proizvoditi 2.000 kablovskih setova za automobile.

Leoni je u nedelju svečano otvorio svoju četvrtu fabriku u Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Kako je navedeno, taj projekat će opremiti šest miliona vozila do 2030. godine.

Leoni je globalni dobavljač proizvoda i rešenja za upravljanje energijom i podacima u automobilskom sektoru i drugim industrijama, a u Kraljevu je otvorio svoju četvrtu i najveću fabriku Srbiji.

- Ovaj pogon nije samo najveća Leoni fabrika u Srbiji. U svom punom kapacitetu, zapošljavaće i najveći broj ljudi (do 5.000 do kraja 2023. godine), što kompaniju čini najvećim privatnim industrijskim poslodavacem u Srbiji. Leoni je do sada uložio više od 50 mil EUR u izgradnju i opremu svog novog proizvodnog pogona - navedeno je u saopštenju.

Ovaj objekat predstavlja prvu novoizgradenu fabriku u periodu od skoro 30 godina na teritoriji Kraljeva i očekuje se da će značajno doprineti smanjenju stope nezaposlenosti, povećati životni standard u toj regiji i ubrzati njen razvoj, kažu u Leoniju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.