NavMenu

"Telecom Egypt" bez dozvole iskoristio kompoziciju "Lane moje"

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.08.2010. 14:46
Komentari
Podeli

Željko JoksimovićŽeljko Joksimović

"Egipatski `Telekom` bez bilo kakve dozvole i saglasnosti autora Željka Joksimovića iskoristio je globalnu popularnost kompozicije `Lane moje` u reklami kojom promoviše svoje usluge, u šta su mogli da se uvere i mnogobrojni posetioci internet sajta "You tube" širom sveta, saopštio je ovlašćeni pravni zastupnik gospodina Željka Joksimovića advokatska kancelarija “Draganić”.

Imajući to u vidu, advokatska kancelarija "Draganić" kao pravni zastupnik Joksimovića je, uputila pisani Predlog nadležnim rukovodiocima "Telecom Egypt" u cilju postizanja međusobnog dogovora u vezi sa nastalom spornom situacijom, kojim bi se na pravni i legalan način uredilo kako dosadašnje nelegalno iskorišćavanje tako i eventualno buduće korišćenje ovog svetskog hita.

Kompozicija Željka Joksimovića "Lane moje" osvojila drugo mesto na evrovizijskom takmičenju u Istanbulu u Turskoj 2004. godine, te da je nakon tog uspeha izvršeno preko 20 obrada ove pesme na mnogim svetskim jezicima.

"Očekujemo da će rukovodioci egipatskog Telekoma kao i njihov osnivač vlada Egipta shvatiti ozbiljnost našeg Predloga, i da u navedenom smislu neće biti potrebno preduzimanje eventualnih drugih pravnih radnji pred nadležnim sudovima", stoji u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.