NavMenu

Sarajevski aerodrom zabeležio najprometniji mesec u poslednje dve godine

Izvor: Klix Utorak, 07.09.2021. 16:12
Komentari
Podeli

Međunarodni aerodrom Sarajevo zabilježio je u augustu 2021. najprometniji mjesec od augusta 2019. godine s ukupnim brojem od 151.309 putnika koji su prošli kroz najveći aerodrom u BiH.

Ipak, utjecaj pandemije posebno je bio vidljiv u ovom sektoru pa tako ovaj broj putnika predstavlja smanjenje od 15,4% u odnosu na isti period 2019. godine.

S obzirom na pandemiju tokom 2020. godine, povećan broj putnika i ujedno najbolji rezultati u posljednjem periodu jasan su pokazatelj da se Međunarodni aerodrom Sarajevo polako, ali sigurno oporavlja od krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Prema podacima portala Ex-Yu Aviation, najveći broj letova u avgustu 2021. godine sa aerodroma u Sarajevu zabilježio je Turkish Airlines sa svojom jedinicom AnadoluJet. Nakon ove kompanije, po broju letova slijede Wizz Air i Flydubai.

- Najviše letova ostvareno je prema istanbulskom Sabiha Gokcen aerodromu, a zatim prema Dubaiju i Rijadu - navodi se.

Također, naglašava se kako je u periodu januar-august, Međunarodni aeodrom Sarajevo zabilježio 450.533 putnika što je 44,9% manje u odnosu na isti period 2019. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.