NavMenu

Uskoro kreće rekonstrukcija Sava centra - Izabrani projektanti, tenderi za izvođače u toku

Izvor: eKapija Utorak, 07.09.2021. 11:24
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/ Ivana Milovanović)
Renoviranje Sava centra trebalo bi da počne posle 15. septembra, saznaje eKapija. Sredina meseca je rok kada svim zakupcima ističu ugovori, te posle toga mogu početi i prvi radovi.

Na međunarodnom tenderu već je odabran projektant, a u toku su tenderi za izvođače.

- Projektant rekonstrukcije Sava centra odabran je na međunarodnom tenderu. Od 14 kompanija izabrali smo Centroprojekt doo iz Beograda. Konsultanti su nam Gaining Edge koji su specijalizovani za kongresni biznis. Drugi tenderi su u toku, te računamo da ćemo uskoro znati ko će se baviti fasadom i svim drugim neophodnim radovima - kažu iz Delta Holdinga za eKapiju.

Sava centar će, kako je ranije najavljeno, biti zatvoren tokom renoviranja, a kraj radova se očekuje krajem 2023. godine. U rekonstrukciju koja će trajati dve godine biće uloženo 80 mil EUR.

Kako je ranije pisala eKapija, plan je da u Sava centru ostane sadašnjih 16.000 m2 komercijalnog prostora, a sve sale biće obnovljene i prilagođene modernom kongresnom turizmu. Po završetku radova, ova zgrada biće energetski efikasna, sa potpuno novom fasadom, kako bi u zgradi bilo više prirodnog svetla, ali i novim instalacijama, sistemom za grejanje i hlađenje. U planu je da kongresni centar bude opremljen najsavremenijim tehnologijama.

(Foto: eKapija/ Ivana Milovanović)
Delta Holding kupio je Sava centar od Grada Beograda po početnoj ceni od 17,5 mil EUR. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji obavljena je 9. novembra 2020. godine javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Sava centar od najmanje 50 mil EUR za pet godina, i da objekat ne menja namenu.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.