NavMenu

U toku izbor za 50 najboljih vina Fruške gore - Oznaka Top 50 kao garant kvaliteta i autentičnosti

Izvor: Vino & fino Petak, 27.08.2021. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Wokandapix)Ilustracija
Fruška gora, najuspešnija i najsavremenija vinska regija Srbije, od danas ima i autoritativno vinsko ocenjivanje organizovano u skladu sa najvišim svetskim standardima. Danas se u hotelu Sheraton u Novom Sadu okupio međunarodni žiri domaćih i internacionalnih vinskih sudija, kako bi izabrao TOP 50 najboljih fruškogorskih vina.

U panelu sudija koji će oceniti fruškogorska vina i označiti najbolja među njima nalaze se, pored ostalih, Rod Smit, britanski nosilac titule Master of Wine, potom Saša Špiranec, vinski pisac i sudija iz Hrvatske, i Zoltan Đerfi, vinski stručnjak i sudija iz Mađarske.

Namera organizatora takmičenja koje će se održavati jednom godišnje jeste da potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomognu da pri kupovini vina budu apsolutno sigurni u njegov kvalitet i regionalni identitet. Vina neće biti rangirana po medaljama, već će pedeset vina sa najvišim ocenama dobiti pravo da tokom jedne godine nose stiker TOP 50. Ova markica će biti garancija potrošačima da su kupili vino izvanrednog kvaliteta i autentičnog fruškogorskog karaktera.

Fruškogorski vinari već u inauguralnoj godini prepoznali su jedinstvenu priliku da valorizuju kvalitet svojih vina pred panelom sastavljenim od vrhunskih stručnjaka, tako da je na nadmetanje pristiglo više od 150 uzoraka vina iz pedesetak fruškogorskih vinarija.

Pobednička vina, ona koja će 12 meseci moći da na bocama nose markice TOP 50 i koja će u vinotekama, restoranima i svim drugim mestima na kojima se prodaje i toči dobro vino reprezentovati vinsko blago Fruške gore, biće predstavljena i degustirana 11. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima, na događaju Fruška gora Wine Show.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.