NavMenu

Vlada Srbije usvojila Strategiju razvoja informacionog društva do 2026. godine

Izvor: eKapija Petak, 27.08.2021. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Vlada Republike Srbije usvojila Strategiju razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i utvrdila viziju razvoja informacionog društva u Republici Srbiji do 2026. godine definisanjem ključnih mera i aktivnosti.

- Srbija prepoznaje značaj digitalizacije i informacione bezbednosti, što zavidni rezultati u ovoj oblasti i pokazuju. Strategija obuhvata dve važne oblasti i to informaciono društvo i informacionu bezbednost, čije je dalje razvijanje preduslov za potpunu digitalizaciju društva - rekla je Matić, objavljeno je u saopštenju Ministarstva.

Ona je dodala i da je donošenje i implementacija strateškog dokumenta u oblasti razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti važna kako bi se nastavilo sa daljim unapređenjem digitalnih znanja i veština svih građana, podizanje kapaciteta zaposlenih i u javnom i u privatnom sektoru za korišćenje novih tehnologija, kao i unapređenje digitalne infrastrukture u obrazovnim ustanovama. Osim toga, neophodno je nastaviti i intenzivirati aktivnosti na digitalizaciji usluga i poslovanja u javnom i privatnom sektoru, a uz sve to veoma je važno unapređivati informacionu bezbednost prvenstveno razvojem kapaciteta nadležnih institucija, podizanjem svesti građana, podsticanjem javno-privatnog partnerstva i unapređenjem regionalne i međunarodne saradnje.

Strategiju razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti za period od 2021. do 2026. godine, sa Akcionim planom koji detaljno razrađuje aktivnosti do 2023. godine, usvojila je Vlada Srbije na sednici održanoj 26. avgusta 2021.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.