NavMenu

Telekom pokrenuo fond TS Ventures vredan 25 mil EUR - U planu investiranje u visokotehnološke startape

Izvor: Netokracija Četvrtak, 26.08.2021. 16:10
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Početkom godine direktor Telekoma Vladimir Lučić najavio je da ova kompanija pokreće corporate venture capital fond namenjen investiranju u visokotehnološke startape. Od te informacije prošlo je gotovo pola godine, a u razgovoru za Netokraciju, direktor novoosnovanog fonda po imenu TS Ventures, Davor Sakač, otkriva detalje u vezi sa poslovanjem prvog korporativnog fonda posvećenog visokorizičnim investicijama u Srbiji.

- Prvi corporate venture capital fond u ovom delu Evrope je formalno počeo sa radom u trenutku kada smo omogućili da nam startapi pošalju svoje ideje na zvaničnoj internet stranici tsv.fund. Fond je osnovan od strane kompanije Telekom Srbija po uzoru na velike evropske i svetske kompanije, a svoje poslovanje će obavljati potpuno nezavisno uz profesionalni menadžment - kaže Sakač.

Prema njegovim rečima TS Ventures je formiran po uzoru na praksu najuspešnijih svetskih VC fondova, a to podrazumeva profesionalni menadžment sastavljen od tima eksperata iz različitih zemalja i oblasti.

- Odluke o investicijama će donositi komisija koju će, pored internog tima, činiti i eksterni nezavisni članovi sa dokazanim svetskim iskustvom u investiranju u različite startapove.

Inicijalna ideja je, kako navodi da Telekom Srbija uloži 25 mil EUR u narednih pet godina, ali ne isključuje mogućnost i dodatnih investicija – kako Telekoma tako i drugih kompanija.

- Jedan od prioriteta fonda definitivno će biti povezivanje sa drugim investicionim fondovima, kako u regionu tako i šire, gde ćemo kroz međusobnu razmenu iskustava, znanja i ideja pokušati zajedno da doprinesemo razvoju startap zajednice u našoj zemlji i ovu granu privrede podignemo na viši nivo, te u budućnosti je napravimo jednom od najprofitabilnijih - ističe.

U ovoj fazi svi zainteresovani svoje ideje mogu da pošalju putem prijavne forme na zvaničnoj internet stranici www.tsv.fund, gde će sledeći korak biti odabir najzanimljivijih ideja prema procenama stručnih ljudi i pozivanje timova na proces promocije i intervjuisanja.

- Ne isključujemo ni mogućnost organizovanja posebnih događaja koji će okupiti sve zainteresovane timove na jednom mestu - kaže Sakač.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.