NavMenu

Udruženje OIE Srbije organizuje prvu veliku konferenciju o obnovljivim izvorima energije (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 11.08.2021. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Udruženje OIE Srbija)
Prva konferencija u organizaciji Udruženja Obnovljivi izvori energije biće održana 15. septembra u hotelu Metropol, saopštilo je ovo udruženje.

Konferencija se organizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike, a biće organizovana kao serijal panel diskucija posvećenih najvažnijim temama poput energetske tranzicije u Srbiji i regionu, dostignutim rezultatima do 2020. godine i ciljevima za 2030. i 2040. godinu, novim investicijama i tehnologijama, integrisanju obnovljivih izvora energije u tržište električne energije, uvođenju aukcijskog premijskog modela, kao i svim izazovima i preprekama koje energetskih tranzicioni proces donosi.

Osim standardnih energetskih i investicionih tema, konferencija će biti prilika za promociju Zelene ženske mreže, kao internog tela OIE Srbija formiranog sa ciljem da podstakne inkluzivnost i rodnu ravnopravnost u industriji zelene energije, kao i za promociju mladih kojih se bave obnovljivim izvorima energije.

Osim zvaničnika Ministarstva rudarstva i energetike i Evropske banke za obnovu i razvoj, učešče na konferenciji su potvrdili najviši zvaničnici organizacije WindEurope, Energetske zajednice, zvaničnici pokrajinskih institucija i javnih preduzeća, predstavnici najvećih investitora u Srbiji i regionu, konsultanti, bankari i advokati.


Detaljan program konferencije pod radnim nazivom "OIE Srbija 2021" biće dostupan u narednom period na sajtu www.oie.rs i društvenim mrežama.

Namera Udruženja je da konferencija postane godišnje, tradicionalno, nacionalno i regionalno okupljanje najvažnijih učesnika u industriji zelene energije, ističe se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.