NavMenu

Izabrano idejno rešenje mobilnih tezgi na pijacama u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.08.2010. 13:15
Komentari
Podeli

Prototipi pobedničkih radova konkursa za izgled budućih mobilnih tezgi na gradskim pijacama, biće predstavljeni javnosti u septembru na posebno organizovanoj izložbi. Na javnom konkursu za izradu idejnog rešenja mobilnih tezgi za centralne gradske pijace, koji su JKP "Gradske pijace" Beograd raspisale u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), odabrani su najbolji radovi i objavljena imena pobednika.

Prva nagrada dodeljena je radu Stevana Sapundžića i Marka Žunića, druga nagrada Bojanu Bočini, dok je treća nagrada pripala dizajn studiju "Kako.KO", Vesni Pejović i Jeleni Milojević. "Gradske pijace" nagradile su najbolji rad sa 200.000 dinara, drugi sa 150, a treći sa sto hiljada dinara.

- Mobilne tezge biće deo koncepta pijaca trgova koji je jedinstven projekat kod nas. Primenom koncepta pijace-trgova doprinećemo i boljem radu prodavaca i zadovoljenju potreba kupaca. Dodatno, u večernjim satima trgovi će privući i mlađe Beograđane koji do sada nisu posećivali pijace i oživeti ove delove grada i učiniti ih sadržajnijim - izjavila je Marija Bošnjaković, šef odeljenja marketinga i odnosa sa javnošću JKP "Gradske pijace".

Pobedničko rešenje biće korišćeno za izradu tezgi na centralnim gradskim pijacama i mora da ispunjava sve kriterijume u pogledu higijene, estetike i funkcionalnosti. Konkurs je inače završen 2. jula, a rok za donošenje odluke žirija je produžen zbog velikog broja prijavljenih radova. Pravo učešća na konkursu imala su sva profesionalna pravna i fizička lica sa teritorije Republike Srbije, kao i članovi strukovnih organizacija dizajnera. Svaki učesnik mogao je da pošalje jedan ili više radova pod različitim šiframa za svaki pojedinačni rad.

Radovi su bili rangirani na osnovu sledećih kriterijuma: tehničko-tehnološko rešenje, funkcionalnost i ekonomičnost, težina tezge, način, brzina sklapanja i rasklapanja, način transporta i odlaganja, estetika, oblik, upotrebljeni materijal i standardi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.