NavMenu

Na Novom naselju u Novom Sadu u planu izgradnja policijske stanice

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.08.2021. 15:18
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Izmene i dopune PGR / JP urbanizam Novi Sad)
Кonceptualni okvir izmena i dopuna PGR prostora za mešovitu namenu između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara u Novom Sadu (kompleks policijske stanice u Ulici Bate Brkića na Novom Naselju) nalazi se na javnom uvidu.

Kompleks se planira na prostoru poršine 0,14 ha. Površina koja se izdvaja za policijsku stanicu iznosi oko 1.000 m2.

Na prostoru koji se planira za kompleks policijske stanice sada se nalazi uređeni parking za automobile stanara okolnih zgrada, kao i deo Ulice Miloja Čiplića. Kolski pristup postoji sa jugoistočne strane.

Spratnost planiranog objekta mora biti do P+1. Međutim, ovi parametri ne zadovoljavaju planiranu funkciju objekta, pa će se urbanistički parametri preispitati. Predlaže se povećanje spratnosti do P+3.

Najmanje polovinu površine parcele potrebno je nameniti uređenim slobodnim površinama i urediti za potrebe parkiranja, manipulativnih površina i zelenila.


Saobraćajni pristup predviđa se direktno iz Ulice Bate Brkića, a indirektno sa jugoistočne strane.

Prostor je potrebno ozeleniti kombinacijom ukrasno dekorativnih biljaka, žbunja i puzavica. Obodom kompleksa je potrebno podići zaštitni pojasu kombinaciji vidokog drveća i žbunja. Potrebno je ozeleniti parking prostor sadnjom drveća. Predlaže se ozelenjavanje zidova puzavicama, kao i ozelenjavanje krova nižim i srednjim rastinjem.

Javni uvid moguće je obaviti u zgradi JP Urbanizam, koje je i izradilo konceptualni okvir, kao i na sajtu Grada. Trajaće do 19. avgusta.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.