NavMenu

Kinezi predstavili prvu generaciju natrijum-jonske baterije za brzo punjenje

Izvor: Tanjug Subota, 31.07.2021. 10:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Najveći kineski proizvođač baterija za električna vozila CATL zvanično je predstavio svoju novu generaciju natrijum-jonske baterije.

Gustina energije novih natrijum-jonskih baterija može da dostigne do 160 Wh/kg, a može se napuniti za 15 minuta do 80% na sobnoj temperaturi, rekao je Robin Čeng, predsednik kompanije na onlajn brifingu održanom 29. jula.

Baterija ima prednosti brzog punjenja, odlične termičke stabilnosti, odlične performanse na niskoj temperaturi i efikasnosti visoke integracije, prenosi Međunarodni kineski radio.

Huang Ćisen, zamenik šefa istraživačkog instituta CATL-a, izjavio je da se baterija dobro pokazala u skladištenju energije i raznim scenarijima transporta, posebno u regionima sa izuzetnim niskim temperaturama.

Planirano je uspostavljanje lanca snabdevanja za novu tehnologiju 2023. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.