NavMenu

Na Crvenom moru gradiće se rizort po uzoru na vrnjački Merkur - Potpisan memorandum o prenosu srpskog znanja egipatskom investitoru

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.07.2021. 15:41
Komentari
Podeli
Merkur PalaceMerkur Palace
Direktor i vlasnik egipatskog konzorcijuma Misr Italija, Hani Al Asal, i direktor Merkura Dejan Stanojević potpisali su Memorandum o razumevanju, kojim se stvaraju preduslovi za početak saradnje na prenosu Merkurovog znanja u rehabilitacioni i wellness centar Moussa Coast koji će biti izgrađen na Crvenom moru, saopšteno je iz Specijalne bolnice Merkur.

- Potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju se uslovi za blisku i plodnu saradnju Srbije i Egipta, u oblasti banjskog turizma - izjavio je Amr Aljowaily, ambasador Egipta u Srbiji.

Naredni korak saradnje je poseta delegacije Merkura kompleksima Moussa Coast i Sharmen Shake, krajem oktobra ove godine, kako bi se na licu mesta upoznali sa potencijalima i raspoloživim kapacitetima u cilju buduće izrade plana i organicacije transfera znanja.

Moussa Coast je projekat na Crvenom moru, započet 2000. godine. Nalazi se na lokaciji Ras Sudr, 25 km od tunela ispod Sueckog kanala i oko 130 km od Kaira. Tokom 2022. godine planira se završetak hotela sa 1.400 kreveta i spa centrom.

Misr Italija Holding je Holding kompanija osnovana 1981. godine, u vlasništvu Hani Al Assal-a. Sastoji se od 12 ćerki-firmi koje pokrivaju sve oblasti kojima se kompanija bavi: građevinarstvo i operativa, investicije, finansijski menadžement, projektovanje i proizvodnja enterijera, proizvodnja nameštaja, razvoj turističkih destinacija, hotelski menadžment. Glavna delatnost je izgradnja i prodaja poslovnog, hotelsko-turističkog, prodajnog i stambenog prostora na prostoru Egipta i Srednjeg Istoka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.