NavMenu

Vučić: Želimo da sprovedemo brzu i jeftinu legalizaciju bespravnih objekata, ali će 10% objekata morati da bude uklonjeno

Izvor: Tanjug Utorak, 27.07.2021. 13:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da postoji namera da se sprovede puna i jeftina legalizacija oko 2,5 miliona bespravnih objekata, ali i da će oko 10% njih morati da bude uklonjeno, jer ne mogu da se legalizuju.

Na pitanje novinara da li će se dekretom rešiti legalizacija i da li je je katastratska legalizacija model po kojem se stavlja tačka na taj problem, Vučić je rekao da se priprema legalizacija i da će se tek videti na koji način će država pokušati jednom zauvek da reši taj problem.

Dodao je da tu ima dosta problema i da je u prethodnih pet godina legalizovano oko 250.000 objekta, što užasno mali broj, ali i najveći uspeh do sada.

- Želimo punu i jeftinu legalizaciju, da ljudi plaćaju porez na imovinu, nama nisu potrebni jednokratni i brzi prihodi, ne želimo da to bude izvor korupcije za lokalne funkcionere. Želimo da imamo prijavljene objekte i da skoči cena tim objektima i da imaju koristi njihovi vlasnici. Ipak, postoji 10 odsto objekta koje nije moguće legalizaovati i koji će morati da budu uklonjeni - naveo je Vučić.

Kaže da će država moći da naplati mnogo više poreza kada ti objekti budu prijavljeni.

-Od 2,5 miliona objekata, da imate dva miliona miliona novoprijavljenih objekta, to je ogroman uspeh uz istu visinu poreza - dodao je Vučić.

Istakao je da će građani imati veliku korist jer će moći da prave normalne kuporodajne ugovore za svoje objekte i neće imati nikakav problem sa državom.

Ima mnogo problema u sturturi sistema, kako da se to izvede, ali verujem da ćemo uspeti to da uradimo, dodao je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.