NavMenu

Telekom preuzima sistem Pošta net?

Izvor: Demostat Ponedeljak, 26.07.2021. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Na domaćem tržištu interneta i kablovskih sadržaja odvija se i nova akvizicija operatora, saznaje Demostat. Naime, kako pišu, Telekom već neko vreme pregovara sa Javnim preduzećem Pošta Srbije o preuzimanju sistema Pošta net, koji iako ima simbolično učešće na tržištu, svega nekoliko procenata.

Na pitanja Demostata u kojoj su fazi pregovori, kolika je cena, da li se očekuje da će Komisija za zaštitu konkurencije odobriti transakciju i u šta će biti uložen novac dobijen od prodaje, u Pošti je samo rečeno:"Nemamo komentar na vaša pitanja". Iz Telekoma je prvo stiglo obećanje da će sve detaljno objasniti, ali ni dve nedelje od poslatog mejla odgovori nisu stigli.

Na kraju prošle godine, Telekom je držao 39,9% tržišta prema kriterijumu broja korisnika. Tik uz njega je operator SBB sa 32,2% pretplatnika, zatim Supernova sa 13,5% i Pošta net sa udeom od 1,2% dok preostali procenti pripadaju manjim, uglavnom lokalnim mrežama. U sektoru kablovskog sadržaja, do kraja prošle godine dominantan je bio SBB, sa 45,5% učešća, sledi Telekom sa 29,2% pa Supernova sa 14,8% i Pošta net sa 2,7% Međutim, u međuvremenu je Telekom preuzeo Supernovu, koja mu je od 1. juna ove godine i zvanično pripojena, a ukoliko završi i akviziciju Pošte net, po broju pretplatnika zauzimaće 54,6% tržišta a prema kablovskim sadržajima premašiće prednost glavnog konkurenta, SBB sistema, i ostvariti 46,7%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.