NavMenu

Vučić najavio dodatnu finansijsku pomoć građanima - Od decembra sva punoletna lica dobijaju još 20 EUR, za poboljšanje nataliteta roditeljima 5.000 EUR

Izvor: RTS Nedelja, 25.07.2021. 18:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)Ilustracija
Aleksandar Vučić izjavio je juče da je nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim odlučeno da se svim punoletnim građanima u decembru isplati nova novčana pomoć u visini od 20 EUR.

- Očekujemo da u julu imamo 200 mil EUR suficit, doneli smo odluku da građanima damo još po 20 EUR u decembru - istakao je predsednik na Televiziji Pink.

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 EUR pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 EUR u novembru, tako da će penzioneri dobiti 80 EUR. Uz dodatnih 20 EUR, penzioneri će od septembra do decembra ukupno dobiti 100 EUR finansijske pomoći.

Vučić je rekao da nova ima u budžetu i da se sa ovim merama želi podstaći unutrašnja potrošnja.

- Želimo da damo ljudima mogućnost da više potroše u svojoj zemlji, zato smo išli sa većom količinom vaučera za ljude da bi u Srbiji trošili novac - napomenuo je on.

Roditeljima za rođenje deteta 5.000 EUR

Aleksandar Vučić je tokom jučerašnjeg dana najavio da će Srbija obezbediti finansijska sredstva za dodatnu stimulaciju nataliteta.

- Olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece – za prvo, drugo, treće i četvrto dete - istakao je Vučić.

Naveo je da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima dâ 5.000 evra.

Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne jer je stopa nataliteta obrnuto proporcionalna rastu životnog standarda, a naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.

Govoreći o lečenju dece od retkih bolesti u inostranstvu, naveo je da se za zdravstvo izdvaja oko tri milijarde evra godišnje, kao i da je mnogostruko uvećan iznos za lečenje dece.

Što se tiče slučaja malog Gavrila, kaže da je morao da interveniše, jer je obezbeđeno 370.000 EUR, a problem je nastao zbog procedure.

Predsednik je najavio da za nekoliko dana počinje gradnja fabrike vakcina u Srbiji. Potvrdio je da će 1. septembra biti završena i gradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Najavio je i da se priprema novi model legalizacije objekata koji će biti jednostavan i za državu i za građane, ali je napomenuo da još ne može da govori o detaljima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.