NavMenu

Plastični proizvodi za različite industrije - Kreševska firma Re-Industris sedmično lansira 500.000 produkata

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.07.2021. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Stanić Kreševo)
Kompanija Re Industris iz Kreševa osnovana je 2019. godine i od početka je u partnerstvu s firmom Joma iz Austrije. Obje se firme bave proizvodnjom plastičnih dijelova za razne industrije, sa najmodernijim strojevima za brizganje i montažu. Sam početak poslovanja započeo je s proizvodima namijenjenih prvenstveno prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, te se kasnije proširio i na građevinsku industriju.

Plastični dijelovi proizvode se za globalno tržište i njihova potpuno klimatizovana proizvodnja bez klica odgovara najvećim zahtjevima farmaceutske i prehrambene industrije, kažu za eKapiju iz ove kreševske firme.

- Najzastupljeniji, a može se reći i glavni naš produkt, jesu začinski mlinovi koji su u našoj proizvodnji među najboljima u svijetu. Oni predstavljaju atraktivnu i široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju najviše zahtjeve naših kupaca. Kupci imaju mogućnost da prilagode začinske mlinove prema svojim potrebama tako što mogu odabrati boju i staviti vlastiti logotip. Mlinovi su za svaku upotrebu, nudimo proizvode po mjeri, te na zahtjev možemo ponuditi i višestepene mlinove s grubim i finim podešavanjem. Osim začinskih mlinova, zastupljen je i Re Industris Securibox koji jamči sveobuhvatnu zaštitu svih vrsta pudera, tableta i krema na najvišoj razini - kažu.

Zahtjeve i očekivanja kupaca ispunjavaju tako što obezbjeđuju certifikate i garancije za visoke ekološke i društvene standarde, koji im omogućavaju "pouzdanost i valjanost".

- Budući da su ti standardi visoki uvijek je izazov obezbijediti kvalitetan materijal, ali smo tu da odgovaramo i na najveće zahtjeve naših kupaca tako što smo otvoreni za nove ideje, posjedujemo visoko-specijalizirane proizvode i razumijevanje za potrebe kupaca, jer je konstantan napredak ono što nas održava.

(Foto: Stanić Kreševo)
Zapošljavaju 43 radnika. Sve se proizvodi shodno zahtjevima kupaca, a posjeduju i četiri mašine koje su konstantno u pogonu. Na sedmičnom nivou se proizvodi oko 500.000 produkata.

- Oprema zastupljena u našoj proizvodnji jesu Engel mašine za brizganje plastike, budući da je Engel najveći svjetski proizvođač mašina za brizganje plastike s robotima visokih performansi, čiji se inovativni dizajn savršeno uklapa u našu proizvodnju. Opremu nabavljamo shodno potrebama i zahtjevima naših kupaca.

Uticaj pandemije na poslovanje

Kažu da je u periodu pandemije poremećaja u poslovanju bilo, ali na samom početku pandemije, jer je dolazilo do problema odustajanja kupaca od narudžbe zbog neizvjesnosti nastavka poslovanja.

- Posljedica toga bilo je smanjenje broja zaposlenih. Kupci su nam ipak ostali vjerni, kao i mi njima, te je nakon prvog vala pandemije došlo do poboljšanja gdje su narudžbe isporučene, a i određen broj zaposlenih je vraćen. Pandemija je prouzrokovala duboke promjene koje će svakako ostaviti velike tragove na globalnom tržištu, što je imalo i utjecaja na nas, ali smo već prevladali izazove koje je ona donijela sa sobom i sam taj proces oporavka nije bio dugotrajan budući da uvijek težimo unapređenju naše ponude i usluge. Uvijek nam je bitno ispuniti očekivanja kupaca bez obzira na okolnosti.

(Foto: Stanić Kreševo)
Planovi

Re Industris je za sada poprilično mlada firma, ali je, kako ističu, uspješna kako na domaćem, tako i na globalnom tržištu. U planu su inovacije za najveće zahtjeve kupaca, te im to pruža mogućnost i slobodu u samoj ideji proširenja koje bi obuhvatalo inovativne tehnologije i proizvode.

- Planiramo uvećati već postojeći uspjeh tako što ćemo se se držati ispunjavanja naših standarda, te s pametnim ulaganjem u budućnost usmjeriti našu tehnološku infrastrukturu prema najnovijim zahtjevima kupaca. Uz pouzdanost procesa daleko iznad industrijskog prosjeka i naše rastuće specijalizacije za funkcionalna rješenja za pakiranje, usredotočeni smo uvijek na rast i napredak.

T. Brnjoš

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.