NavMenu

Očekuje se 900 mil EUR prihoda od turizma

Izvor: Tanjug Sreda, 21.07.2021. 09:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/moerschy)Ilustracija
U prvih šest meseci ove godine imali smo porast deviznog priliva od turizma za 19% i ako se budemo dobro borili sa epidemijom i imali uspešnu jesenju i zimsku sezonu, imamo razloga za optimizam i nadu da od turizma možemo prihodovati između 800 i 900 mil EUR, a sada smo na oko 500 miliona, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je, prilikom posete Aranđelovcu, rekla da je ove godine primetan porast broja domaćih turista, za 40 do 50%, da smo u deficitu sa stranim turistima, ali da se u poslednja dva meseca i to popravlja.

- Za nas je ključno da su kapaciteti i hoteski smeštaji u našim banjama i na planinama popunjeni i to ohrabruje. Čak i gradski centri, koji su početkom godine bili u dosta nepovoljnom položaju, u poslednja dva meseca beleže popunjenost od 60 do 70% - rekla je Matić.

Navela je da kada je o turističkoj sezoni reč, nećemo dostići nivo iz 2019. godine, ali da ipak možemo biti optimisti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.