NavMenu

Momirović: Gružanski koridor gradiće samo srpske firme, Srbija obezbeđuje sredstva

Izvor: eKapija Petak, 16.07.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da će Srbija sama obezbediti sredstva za gradnju Gružanskog koridora, na kojoj će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije, sa našim inženjerima i radnicima.

Momirović je, na prvoj sednici Radne grupe za praćenje i realizaciju projekta "Izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnja državnog puta od tog grada do veze sa državnim putem u Mrčajevcima", istakao da Srbija konačno može da sama opredeli sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, kakav je Gružanski koridor.

On je dodao da nema potrebe da se naša zemlja u tolikoj meri kao ranije oslanja na strane partnere koji su nam obezbeđivali finansiranje projekata.

- Postoji mnogo projekata koje izvodimo u Šumadiji, ali su za Kragujevac, bez sumnje, najvažniji severna obilaznica i Gružanski koridor, kojim će se taj grad povezati sa Moravskim koridorom - rekao je ministar.

Severna obilaznice oko Kragujevca će planiranom trasom povezati najznačajnije ulazno-izlazne pravce: državni put IB reda br. 24 Batočina–Kragujevac–Kraljevo, državni put IB reda br. 25 Kragujevac–Topola, državni put IIA reda br. 177 Kragujevac–Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta IB reda br. 24 Batočina–Kragujevac–Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.


Izgradnjom ove obilaznice doći će do punog izražaja povoljan saobraćajno-geografski položaj tog grada i njegova saobraćajna pristupačnost, ali i značaj u regionu i državi, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prenosi sajt Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.