NavMenu

Broj korisnika mobilnog bankarstva ubrzano raste - Preko 400.000 klijenata OTP banke koristi digitalne usluge

Izvor: Promo Petak, 16.07.2021. 10:44
Komentari
Podeli

Tokom 2020. godine globalno je zabeležen rast broja korisnika mobilnog bankarstva za 27%, a izvršeno je i 50% više plaćanja putem mobilne aplikacije u poređenju sa 2019. godinom. Ubrzana digitalizacija usled pandemije koronavirusa, uticala je na unapređenje bankarskih digitalnih usluga. OTP banka je godinama unazad pionir u ovoj oblasti, a dokaz za to jeste podatak da ova banka ima više od 400.000 digitalnih korisnika.

Nakon uspešno završene integracije, nova OTP banka je svojim korisnicima omogućila da odaberu jedan od šest paketa dobrodošlice koji će im pružiti dodatne pogodnosti, a jedan od njih je i m-bank, odnosno mobilno bankarstvo, savremeni digitalni proizvod koji omogućuje klijentima da transakcije obavljaju sa bilo koje lokacije, bez potrebe da dolaze u banku. Ova aplikacija namenjena je svima koji žele da obavljaju svoje bankarske poslove efikasno, jednostavno i bezbedno.

M-bank omogućuje plaćanje putem mobilnog telefona, a najveća prednost ogleda se u jednostavnoj upotrebi, mobilnosti i automatskom povezivanju sa bankom. Transakcije se mogu obavljati sa bilo kog mesta u svetu, bez obzira na doba dana. Zato je ovaj način plaćanja jako brzo postao omiljen, kako mladima, tako i onima koji uz samo par klikova mogu da obave posao koji je ranije zahtevao fizički odlazak u banku.

Ovu aplikaciju je dobro imati i koristiti jer su provizije za sve vrste plaćanja niže. Prijava je brza, jednostavna i bezbedna jer korisnici imaju četvorocifreni PIN koji sami kreiraju. Omogućuje i plaćanje mesečnih računa i računa kupovine IPS QR kodom. Takođe, uvid u stanje i promet po računima, kao i pregled kartica, potpuno su pregledni, a mogući su i interni i eksterni prenosi sa mogućnošću izbora datuma i valute u budućnosti. Osim toga, ukoliko niste sigurni gde se nalazi neka od ekspozitura i bankomata OTP banke, korišćenje lokatora na aplikaciji će vam dati odgovor.

Aplikacija OTP banke omogućila je i opciju mKeš za potpuno online realizaciju dinarskog keš kredita sa fiksnom kamatnom stopom. Digitalni segment banke upotpunjuje i P2P usluga za slanje novca drugoj osobi koja ni u jednoj banci ne mora da ima otvoren račun. Dodatno, novac se može menjati po posebno povoljnom online kursu. Uz aplikaciju, moguće je i prevremeno otplaćivanje revolving dela zaduženja po kreditnoj kartici. Za korisnike Sinhro paketa, u okviru aplikacije fizička lica mogu da imaju uvid i da raspolažu sredstvima na preduzetničkim računima.

M-bank pruža mogućnost plaćanja mobilnim telefonom na samom mestu prodaje, i to uz pomoć mCard usluge. Takođe, korisnicima aplikacije obezbeđeno je međunarodno putno osiguranje, a. neke od privilegija su i mogućnost korišćenja popusta u okviru programa lojalnosti Svet popusta OTP banke.

Inače, mobilno bankarstvo je najnoviji trend u razvoju digitalnog bankarstva. Elektronsko bankarstvo ili E-bank korisnicima omogućava da putem interneta brzo i lako pristupe svom računu u banci, svih 7 dana u nedelji. Za korišćenje ove usluge neophodno je posedovanje računara ili tableta koji podržava internet. Klijenti banke mogu obavljati veliki broj finansijskih transakcija - plaćanja, transfer novca sa računa na račun, obavljanje menjačkih poslova. Važno je napomenuti i da je korišćenje elektronskog bankarstva veoma bezbedno jer se identitet osobe koje koristi ovu uslugu proverava putem SMS-a i tokena.

OTP banka omogućava svojim klijentima da korišćenjem digitalnih servisa štite sebe u izazovnim vremenima prouzrokovanim pandemijom korona virusa, štede svoje vreme i efikasno završavaju svoje obaveze u banci. Za više informacija posetite https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/m-bank/

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.