NavMenu

Egzit otvara kapije - Koncerti na 15 bina do 11. jula

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 08.07.2021. 12:25
Komentari
Podeli
(Foto: Piotr Piatrouski/shutterstock.com)
Posle godinu dana iščekivanja, sve je spremno za večerašnju veliku proslavu jubilarnog 20. Egzit festivala, koja će se tradicionalno održati na Petrovaradinskoj tvrđavi pod sloganom "Slavimo život".

Dve decenije postojanja Egzita nije se mogla obeležiti prošle godine zbog pandemije koronavirusa, ali, prema rečima organizatora, naredna četiri dana sve će biti nadoknađeno.

Kao što su Egztovi počeci predstavljali mostove u regionu nakon sukoba i ratova, tako će i velika žurka na Petrovaradinskoj tvrđavi simbolizovati ponovno ujedinjenje, slobodu i pobedu.

Ljubitelja Egzita iz inostranstva protekla dva dana sve je više u Novom Sadu. Oni su u razgovoru s ekipom Dnevnika kazali da su izuzetno uzbuđeni što će nakon dužeg vremena imati priliku da se nezaboravno provedu i da im je drago što je novosadski Egzit jedan od prvih festivala ovog leta, te ne čudi što imaju velika očekivanja.

Većina njih poseduje digitalni zeleni sertifikat, kao dokaz da su vakcinisani ili preležali koronavirus, a pojedinima nije bilo teško da juče, zarad dobrog provoda, u Hali 1 Novosadskog sajma urade PCR test.

Ove godine na Tvrđavi će biti postavljeno 15 bina, na kojima će nastupiti brojni izvođači.


Program prvog dana

Na Glavnoj bini zvezda prve večeri će svakako biti di-džej Snejk, čiji nastup se planira sat iza ponoći nakon svečane ceremonije otvaranja jubilarnog Egzita. Pre njega, na binu će oko 21 čas izaći popularna slovenačka pevačica Senidah, nakon nje oko 22 časa publici će se pokloniti jedan od omiljenih disko rokendrol bendova, momci iz pančevačkog benda Buč Kesidi, a potom oko 23:15 sati sledi rokendrol svirka zagrebačkog sastava Hladno pivo.

Ko se ne umori đuskajući ispred Glavne bine, može da poseti i Dens arenu, gde će atmosferu od 23 časa zagrejati Ilija Đoković, od dva časa nastupiće belgijska tehno zvezda Emili Lens, od četiri časa planiran je nastup Šarlote de Vit, koja će zameniti Ninu Кravic, koja je iz zdravstvenih razloga otkazala nastup.

Brojnu domaću publiku na Fjužn bini od ponoći zabavljaće Marko Luis, hip-hop sastav Helem najs od 1:50, te od tri sata Sajsi MC, potom od 4:10 Vojko V. Na Rege bini od 20 sati nastupiće Litl Šuja, od 22 Herbal kvin, a od 2:30 Kilo kilo, dok će na atraktivnom Sajlent disko stejdžu od 22 do 4 sati muziku puštati di-džejevi Riči Lager i Fanki Mone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.