NavMenu

Kotor bi uskoro mogao da dobije dva hotela visoke kategorije - U planu i gradnja akva parka sa tržnim centrom i dvoranama za klizanje, vrednost investicije 20 mil EUR

Izvor: radiokotor.info Ponedeljak, 28.06.2021. 16:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/pixelRaw)
Izgradnja hotela visoke kategorije, akva parka, te golf terena, samo su neke od investicija koje će se u narednom periodu realizovati na teritoriji Opštine Kotor, najavio je menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj gostujući na Radiju Kotor.

Prema njegovim riječima, Kotoru nedostaju hoteli visoke kategorije, a Opština će, prepoznajući ovaj problem, intezivno raditi na njegovom rješavanju, a sve u saradnji sa zainteresovanim investitorima. Kako je istakao, izgradnja hotela iz luksuznog lanca Marriott na lokaciji nekadašnjeg URC-a trebalo bi da počne u spetembru ove godine.

- Takođe, smatram da je potrebno u što skorijem roku izgraditi i hotel na mjestu gdje je nekada bio hotel Fjord i sa ta dva hotela visoke kategorije, u samom jezgru grada bismo u velikoj mjeri riješili problem nedostatka hotelskih kapaciteta. Na taj način bismo privukli goste da u našem gradu borave u dužem vremenskom periodu i samim tim Kotor ne bi više bio prepoznat isključivo kao izletnička destinacija - rekao je Mikijelj.

Prema njegovim riječima, veliki broj investitora zainteresovano je za ulaganja na teritoriji opštine Kotor.

- Prije svega, tu je investitor zainteresovan za izgradnju golf terena u naselju Kavač - u blizini aerodroma Tivat. Imamo i investitora koji je zainteresovan za izgradnju akva parka na području Grblja, koji ima plan da izgradi najduži tobogan u Evropi sa tržnim centrom, garažnim mjestima i dvije male dvorane za klizanje koje bi radile u zimskom periodu. Investitor je spreman da u realizaciju ovog projekta uloži 20 mil EUR i zaposli između 150 i 200 stanovnika naše opštine. Kada je u pitanju pomenuta investicija koja se odnosi na akva park, lokacija je u mjestu Lukavci, u blizini Lastve Grbaljske, a radovi bi mogli početi naredne godine - istakao je gradski menadžer.

Privredna zona u Kotoru je prostor na kojem je smješten značajan broj privrednih subjekata. Takođe, postoji i namjera da se prostor takozvane biznis zone proširi u dijelu Grblja.

- Strateški cilj Opštine Kotor je potpuno "oživljavanje" ovog područja na kome su nekad radili privredni giganti kao što su Industrija ležaja Kotor, Rivijera, Industrija gumeno tehničke robe Bokeljka, dio Jugopetrola i Livnice. Danas od pomenutih firmi radi jedino fabrika ležaja Daido metal. Ova kompanije je u većinskom japanskom vlasništvu i predstavlja usamljeni primjer uspješne privatizacije, jer zapošljava lokalno stanovništvo, dok su ostale fabrike ugašene, a njihovi kapaciteti pretvoreni u magacinske prostore - rekao je Mikijelj.

Govoreći o biznis zoni, odnosno o dijelu od kružnog toka Kotor - Tivat - Budva prema Jazu, izrazio je nadu da će se izgradnjom bulevara povećati broj privrednih objekata, poput nedavno otvorenog poslovnog centra Jumbo, koji se oslanja na TC Butiko.

- Naš prostorno-urbanistički plan je i po namjeni takve i slične objekte prepoznao na tom dijelu pomenute zone - dodao je.

Još jedna investicija koja je u planu u Kotoru jeste i izgradnja šetališta na potezu od Gurdića do bolnice, a prema riječima Mikijelja, riječ je o projektu koji je od velikog značaja za Kotor.

- Na sastanku rukovodstva Opštine i predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom je dogovoreno da se odmah krene sa pripremom dokumentacije za realizaciju ovog projekta. Dakle, nije u pitanju samo ideja već projekat čija je realizacija započela i ja se nadam da ćemo već početkom sljedeće godine doći u situaciju da raspišemo tender za izgradnju ovog šetališta - zaključio je Mikijelj u razgovoru za Radio Kotor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.