NavMenu

Trasa druge linije BG metroa produžena do Novog bežanijskog groblja - Raspisan tender za izradu Digitalnog topografskog plana

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.06.2021. 10:58
Komentari
Podeli
Prethodna trasa linije 2, sa završetkom na ž. st. Zemun (Foto: Egis)Prethodna trasa linije 2, sa završetkom na ž. st. Zemun
JKP Beogradski metro i voz raspisao je javnu nabavku za izradu Digitalnog topografskog plana Linije 2 beogradskog metroa. Linija 2 beogradskog metroa od stanice kod Novog bežanijskog groblja do stanice u Mirijevu ima ukupnu dužinu od oko 21 km sa ukupno 23 stanice. Na krajnjem terminusu Linije 2 predviđena je izgradnja zajedničkog depoa za linije 2 i 3 metroa okvirne površine 38ha, koji će se nalaziti zapadno od Bežanijskog groblja.

U odnosu na ranije predstavljene planove (na slici iznad), dakle, linija 2 je produžena od Železničke stanice Zemun do Novog bežanijskog groblja.

Granica snimanja Linije 2 na deonicama između stanica treba da obuhvati koridor ukupne širine 160m, po 80 m levo i desno od osovine trase Linije 2 metroa. U zoni stanica granica snimanja je proširena, po 160m od osovine trase u dužini od 200m. Granica snimanja za depo, obuhvata površinu 80m širu od definisane granice za igradnju depoa, kao što je prikazano u grafičkom prilogu.

Ukupna površina obuhvata granice snimanja iznosi oko 425 ha.

U okviru usluge snimanja digitalnog topografskog plana za potrebe izrade planske i tehničke dokumentacije Linije 2 metroa, potrebno je izvršiti snimanje železničkog tunela Vračar sa dve odvojene tunelske cevi. Granica snimanja tunela iznosi po 80m levo i desno od mesta ukrštanja linije 2 metroa sa tunelom. Snimanjem je potrebno utvrditi tačnu poziciju osovine i nivelete tunela, kao i dimenzije i oblik poprečnog preseka tunela.

Snimanjem nije potrebno obuhvatiti deonicu Linije 2 između stanica Sava centar i Manjež. Za tu deonicu koja se razrađuje kroz Idejni projekat prve faze Linije 1 metroa, digitalni topografski plan snimljen je u prethodnom periodu.

Rok za podnošenje ponuda je 1. jul 2021. godine, a više detalja pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.