NavMenu

Andreessen Horowitz pokrenuo novi fond od 2,2 mlrd USD za ulaganje u kripto

Izvor: Startit Petak, 25.06.2021. 12:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unplash / Austin Distel)Ilustracija
Andreessen Horowitz, jedna od najpoznatijih VC kompanija u Silicijumskoj dolini pokrenula je novi fond sa 2,2 mlrd USD za ulaganje u kripto startape. Iako je prethodno najavljeno da će veličina fonda biti 1 mlrd USD ova VC firma odlučila je da ga i više nego duplira, čime signalizira svoju posvećenost kripto startapima.

Vreme pokretanja, kao i veličina ovog fonda značajni su iz dva razloga. Prvo, omogućiće Andreessen Horowitz-u da nastavi da učestvuje u kasnijim rundama finansiranja kripto startapa, koje postaju sve skuplje. Samo ove godine, Blockchain.com, BlockFi, Circle, Dapper Labs, Ledger i Solana Labs, su zajedno prikupili preko 2 mlrd USD u šest rundi finansiranja.

Pored toga, ulaganja u fond premašila su projekcije što pokazuje da VC kompanije i njihovi investitori ostaju nepokolebljivi u uverenju o potencijalu kripto i blokčejna, uprkos nedavnim padovima cena i regulatornom nadzoru kriptovaluta.


Tokom protekle decenije, Andreessen Horowitz je pokretačka snaga mnogih većih projekata u kripto sektoru, međutim jedna od najistaknutijih investicija firme bila je u Coinbase koji je ove godine imao jedan od većih izlazaka na berzu. Po svemu sudeći, uspeh Coinbase-a jedan je od vodećih razloga za novi fond.

Kriptovalute poznate su po svojoj volatilnosti, mnogi kripto startapi zavise od cena kriptovaluta koje često naglo skaču i padaju, posebno u poslednjih nekoliko nedelja. Andreessen Horowitz sa novim, masivnim fondom planira da se izbori sa izazovima takvog tržišta i da možda stvori još jedan Coinbase ili nešto veće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.