NavMenu

Novosadski sajam dodelio priznanja najboljim poljoprivrednim proizvođačima

Izvor: Tanjug Utorak, 22.06.2021. 16:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)Ilustracija
Najboljim proizvođačima pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, voćnih i povrtarskih prerađevina, supa, začina, mineralnih voda, osvežavajućih bezalkoholnih pića, kafe i čaja, na Novosadskom sajmu dodeljeni su pehari, plakete, povelje i medalje.

Među najboljima, kada su u pitanju pčelarski proizvodi, našao se proizvođač Stefan Stevanović iz Surčina, kojem je dodeljena Zlatna medalja za kvalitet bagremovog meda.

- Ovde sam došao na sugestiju prijatelja, nisam se nadao zlatnoj medalji, ali evo tu je. Izuzetno je veliko priznanje. Ja sam već dobio priznanje na tržištu, jer smo sav med prodali, ali ovo je samo kruna cele prošlogodišnje sezone koja je bila ne tako dobra, ali je med bio izuzetno kvaltetan - naveo je Stevanović.

A bilo je i onih koji su kući otišli sa više nagrada u rukama.

Bojan Ilić iz Leskovca poneo je dve velike zlatne i dve male povelje Novosadskog sajma i to za džemove od jagode i šljive, sirup od borovnice i čuveni leskovački ajvar.

- Mnogo su značajne nagrade, pogotovo što mi dolazimo iz neke manje sredine, te nam ovo pomaže u promociji, a kod potrošača izaziva veće interesovanje - napomenuo je Ilić.

Nagrade su dodeljene povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 18. do 24. septembra.

- Uvod u 88. međunarodni poljoprivredni sajam jeste tradicionalna dodela najuspešnijima na ocenjivanju kvaliteta. Ove godine ćemo na 30 rodnih grupa ocenjivati kvalitet prestižnih proizvoda i usluga. Očekujemo kada je reč o sajmu zamašan broj kompanija, a raduje nas podrška Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. Češka, kao zemlja partner će nastupiti u izvrsnom kapacitetu - istakao je izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač.


On je dodao i da su svoje izlaganje na predstojećem poljoprivrednom sajmu potvrdile i Italija, Holandija i Belorusija i istakao da se nada da će ovaj sajam biti početak vraćanja sajamske industrije ne samo u Novi Sad, već i u čitavu Evropu.

Nakon dodele priznanja, stručna komisija nastaviće i u narednom period da dodeljuje najznačajnija priznanja Novosadskog sajma najuspešnijim kompanijama, pojedincima i institucijama.

Pogledajte ko su nagrađeni OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.