NavMenu

Otvaranje modernog sportskog kompleksa na Košutnjaku očekuje se do kraja godine

Izvor: Beobuild Nedelja, 20.06.2021. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Izgradnja nacionalnog trening centra u Košutnjaku počela je na leto 2019. godine, međutim iako je planirano da bude završen početkom 2021. godine, restrikcije tokom prošle godine uticale su na dinamiku i rokove. Otvaranje modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja godine, što uključuje preostale završne radove, opremanje, kao i dobijanje neophodnih dozvola kako bi objekat mogao primiti prve korisnike. U toku su završni radovi na postavljanju staklene fasade, a u unutrašnjosti se izvode zanatski radovi na pregradnim zidovima, postavljanju instalacija, opremanju toaleta itd. U pripremi je i ozelenjeni kosi krov ukupne površine preko 6.000 kvadrata, dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata (Po+Pr+1), sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou.

Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadžaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor itd. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice itd.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku izradilo je beogradsko preduzeće Bauprojekt, a radove na izgradnji izvodi W.D. Concord West. Investiciju vrednu 12 mil EUR realizuju zajednički Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.