NavMenu

Il treno della Dolce Vita - Novi luksuzni voz kojim će turisti otkrivati lepote Italije (VIDEO)

Izvor: RTS Petak, 18.06.2021. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / RGY23)
U Italiji je predstavljen novi luksuzni voz "Il treno della Dolce Vita" (Voz slatki život), koji mnogi već sada nazivaju italijanskim Orijent ekspresom. Putnici će otkrivati lepote ove zemlje naslonjeni na prozore voza, kao u neka stara, i po mišljenju mnogih, bolja vremena.

Italijansko železničko preduzeće Trenitalija, u saradnji sa Arsenalom, kompanijom za luksuzno hotelijerstvo, predstavilo je novi, luksuzni, elegantno opremljeni voz, u kome će se posluživati vrhunski specijaliteti i, što je najvažnije, koji će prolaziti kroz divne pejzaže.

Voz je predstavljen novinarima i zvaničnicima na trasi Rim–Čivitavekija, što je samo mali deo zvanične trase vozova koji će krenuti 2023. godine. Kupei će svima koji se ukrcaju pružiti atmosferu italijanske dolče vite.

Pet vozova će se kretati u desetak različitih pravaca, kroz 14 italijanskih regija, obići će 128 gradova na trasi ukupne dužine 126.000 kilometara. "Spori turizam", kako su pokretači nazvali taj projekat, obuhvatiće celu Italiju i omogućiti da se i na ovaj način obnovi sektor turizma koji je doživeo veliku krizu zbog epidemije kovida 19.

Vozovi Dolče vita imaju po 32 kabine, od kojih su 20 apartmani za ukupno 64 putnika. Putnici će na različitim trasama u vozu provoditi jednu do tri noći, a cilj je da se preveze oko 74.000 putnika do 2026. godine.

Jedna od trasa biće Put Amaronea, od Milana do Kortine, zatim Put tartufa i vina, treći će ići od Rima preko Transiberijane, železnice Gargana i Sasi di Matera. Putnici će vozom Dolče vita otkrivati i Siciliju, Salento, u koji će se stizati iz Barija, Kalabriju i Napulj.

- Naš posao je orjentisan na to da stvorimo nove uslove za turiste, za milione njih koji će narednih godina izabrati Italiju kao svoju destinaciju. Ovo je naše obećanje i posveta zemlji koja nudi fantastičnu hranu, vina i predivan pejzaž - navode iz kompanije Arsena".

Predsednik Trenitalije Koradi dodao je da je voz sigurno i ekološko sredstvo koje štiti okolinu i otkriva najlepše delove zemlje, one koji su često skriveni i neočekivani:

- Voz Dolče vita je projekat koji donosi novi vid luksuznog sporog turizma sa željom da još više značaja damo lepotama naše zemlje, od velikih gradova do onih skrivenih, šarmantnih.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.