NavMenu

EPS distribucija više nije deo sistema EPS - Novo ime Elektrodistribucija Srbije

Izvor: Tanjug Petak, 18.06.2021. 12:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHARAN RATTANASUPPHASIRI/shutterstock.com)Ilustracija
Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema "EPS Distribuciji", čime je "EPS Distribucija" prestala da bude deo sistema EPS-a.

Novim osnivačkim aktom, Operator distributivnog sistema promenio je ime u Elektrodistribucija Srbije.

Elektroprivreda Srbije nastavlja da se bavi svojom osnovnom delatnošću proizvodnje električne energije i snabdevanja građana i privrede Srbije, saopšteno je iz Elektrodistribucija Srbije.

U skladu sa zakonskim obavezama, posao distribucije električne energije od prenosnog sistema do krajnjih korisnika, izgradnje i održavanja distributivne mreže, čiji deo su i merni uređaji, priključivanja na mrežu i očitavanja brojila, kao i prekidi u napajanju električnom energijom, u potpunosti je odgovornost Operatora distributivnog sistema Elektrodistribucije Srbije.

Postupkom prenosa udela EPS je ispunio obaveze iz Zaključka Vlade Srbije kojim su prihvaćeni izveštaj o potrebi sprovođenja aktivnosti za usklađivanje poslovanja Operatora distributivnog sistema sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o energetici i Plana za reorganizaciju EPS Distribucije.

Promena vlasništva u EPS Distribuciji upisana je 31. 12. 2020. godine rešenjem Agencije za privrede registre.
Vlada Srbije donela je 28. januara 2021. godine odluku o izmenama osnivačkog akta"EPS Distribucije kojim je promenjeno ime ODS u Elektrodistribucija Srbije i uređeno poslovanje operatora, na osnovu čega je 29. januara doneta odluka o osnivanju Elektrodistribucije Srbije doo Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.