NavMenu

U Sremskim Karlovcima u planu izgradnja hotela sa 5 zvezdica i 90 soba - Vinski trezor, konferencijske sale, tursko kupatilo, bungalovi...

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.06.2021. 13:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: StockSnap from Pixabay)Ilustracija
Plan generalne regulacije Sremskih Karlovaca donet je 2016. godine, a sada se na javnom uvidu nalaze njegove izmene i dopune. Povod je namera stranog investitora da izgradni hotel na lokaciji Čerat, a planira se i proširenje zone proodičnog stanovanja.

Ukupna površina područja obuhvaćenog granicom obuhvata Izmena i dopuna Plana iznosi oko 10,85 ha.

Lokacija planiranog hotela Karlovci nalazi se na strmoj padini, pokrivenoj voćnjacima, u jugozapadnom delu grada. Hotel će nositi pet zvezdica i imaće 90 soba. Posebno se ističe "zapanjujuća panorama", pa se veruje da će hotel privući poslovne ljude, ali i rekreativce.

Pristup objektu je podeljen na dva dela. Ulaz za goste je sa jugoistočne strane, gde će postojati i parking za dva autobusa. Iznad ulaza za automobile, u južnom delu parcele, na prostoru formiranom u vidu terase rešeno je parkiranje za 101 automobil - od koji su dva za osobe sa invaliditetom i 10 za električne automobile.

Središte zgrade čini predvojre, sa velikom staklenom fasadom.

U prizemlju su planirani bar, turska kafana, soba za cigare, restoran. Kapacitet je 140 osoba u unutrašnjosti i 86 na terasi. Planiran je i vinski trezor, gde će biti moguće kupiti lokalna vina.

Konferencijski blok se takođe nalazi u prizemlju. U planu su dve velike i dve manje konferencijske sale sa kapacitetom od 268 ljudi. Sale će imati mobilne zidove, a biće obezebđeni i odvojena garderoba i toalet za goste konferencije.

Velnes odeljenje nalaziće se na podrumskom nivou. Jedan od ključnih elemenata je cilindrično, kupolasto tursko kupatilo, u kom se nalazi bazen sa toplom vodom i okolni hamami, kabina sa aromatičnom i običnom parom, slana komora saune, infracrvena sauna, panoramska finska sauna. Iznad sauna nalazi se terasa za opuštanje.

Zatvoreni bazen podrazumeva i dečiji bazen, bazen zabave, panoramski bazen za isplivavanje. Planirano je i dečje igralište.

Ovde će se nalaziti laundž i bar, salon lepote, sale za fitness i jogu.

Na spratovima se nalaze krila za sobe različitih tipova. Izand recepcije, na galeriji, nalaziće se boksovi za razgovor, namenjeni poslovnim ljudima. Posebnost prvog sprata su baštice uz sobe.

Na drugom spratu, kao i na prvom, preko galerija koje se otvaraju na vazdušni prostor predvorja ulazi se u dva krila sa sobama.

Treći sprat poseduje Multimedijsku sobu, koja služi za zabavu veće dece, a gde će se nalaziti i stolovi za stoni tenis i bilijar.

Na južnom i jugozapadnom delu parcele u drugoj fazi planira se izgradnja bungalova, sa po jednim apartmanom.

Ukupna neto površina objekta je 15.565, 25 m2


Izmene i dopune plana generalne regulacije

Namena prostorne celine 8, odnosno Čerat, podrazumeva stanovanje (novije, različiti oblici stanovanja i tipologija objekata); komunalne površine (Čeratsko groblje sa proširenjem); turizam i ugostiteljstvo koje uključuje stanovanje; zelene površine i zaštitno zelenilo; saobraćajne površine i hidrotehnički objekat.

Kada je reč o organizaciji javnih službi, predviđa se još jedan kompleks i to u Donjem kraju. U oblasti socijalne zaštite na području plana zadržavaju se postojeća dva kluba za odrasla i stara lica (centar i na Dudari). Planom se utvrđuje lokacija u centru Sremskih Karlovaca za objekat centra za socijalni rad (dogradnja i nadogradnja postojećeg objekta Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

U priobalju posebnu celinu čine turističko-ugostiteljski sadržaji sa površinom za jezero (retenziju) a po obodu Sremskih Кarlovaca (Čerat, Ešikovac, zone prema obilaznici...) akcenat je na stambeno-ugostiteljskoj ili ugostiteljskoj nameni (hotelsi kompleksi, manji porodični hoteli i pansioni, restorani, domaća radinost, vinski podrumi sa prodajom i degustacijom...).

Uz hotel su u planu i površine namenjene za izgradnju objekata za stanovanje.

Izmene i dopune plana generalne regulacije Sremskih Karlovaca za lokaciju na Čeratu nalaze se na javnom uvidu do 29. juna na sajtu Opštine, kao i u zgradi Magistrata.

Naručilac je Opština Sremski Karlovci, a obrađivač JP Zavod za urbanizam Vojvodine.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.