NavMenu

Izazovi i mogućnosti ciljane globalizacije za postpandemijski svet - Jahorina domaćin Prvog skupa Global Business Executive Retreat 2021

Izvor: eKapija Sreda, 16.06.2021. 12:40
Komentari
Podeli
(Foto: Vijeće stranih investitora BiH)
Zahvaljujući inicijativi Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) i Veća stranih investitora/Foreign Investors Council (FIC), a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH od 1. do 4. jula 2021. godine na Jahorini će biti održan Prvi poslovni skup pod nazivom Global Business Executive Retreat 2021 sa naslovom New Era – Doing Budiness – Connecting Globally – East and West Reboot, a pod motom "Izazovi i mogućnosti 'ciljane globalizacije' za postpandemijski svet".

Novo vreme zahteva nove pristupe poslovanju, ali takođe nudi i nove mogućnosti, stoga Global Business Executive Retreat 2021 predstavlja jedinstven događaj koji će se održati u novom formatu, čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regiona i čitavog sveta, ali i promovisanje domaćih kompanija na drugim tržištima sveta, te uspostavljanje novih i jačanje postojećih trgovinskih veza.

- Uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, u prijatnoj atmosferi olimpijske planine Jahorina, kakvu će omogućiti predstojeća konferencija, kroz zanimljive panele na kojima će učestvovati atraktivna imena iz sveta biznisa iz zemalja Zapadne Afrike, zemalja Zaliva, Evropske Unije, Turske, Kine, kao i zemalja regiona, biće obrađene vrlo aktuelne teme, poput povezivanja regiona Zapadnog Balkana sa drugim regionima u svetu, slobodne zone, moderne tehnologije, inovacije i preduzetništvo u današnje post-pandemijsko vreme, kao i tema turizam danas - najavili su organizatori.

Poseban naglasak biće stavljen na teme koje privlače investitore, ali takođe promovišu i domaće kompanije kao potencijalne investitore i kooperante na drugim tržištima sveta spremne za prihvatanje ozbiljnih investicijskih projekata i jačanje trgovinskih veza.


- Smatramo da će Global Business Executive Retreat stvoriti odličnu platformu za razmenu najboljih poslovnih praksi, ali i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država sveta - kažu organizatori.

Skup će okupiti okupiti 100 učesnika iz poslovnog sveta iz više od 20 zemalja, predstavnike privatnog i javnog sektora, kao i predstavnike međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Prilike za poslovne diskusije i umrežavanja biće omogućene kroz B2B sastanke i brojne zajedničke aktivnosti i druženja, poput izleta na Jahorini, te posete Sarajevu i Parku Ravne u Visokom.

Formular za registraciju možete pronaći OVDE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.