NavMenu

Keestrack preuzeo čuvenog proizvođača traktora Goldoni - Uskoro stižu mašine od 200 konjskih snaga

Izvor: Agroklub Četvrtak, 10.06.2021. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Gotovo 100 godina stara italijanska marka traktora Goldoni najavljuje promenu u proizvodnji nakon što je firma Keestrack kupila njihovu fabriku. Tako novi belgijski vlasnik neće više da proizvodi samo građevinske mašine po čemu su inače poznati već najavljuje promene u portfelju poljoprivredne mehanizacije proizvedene u Italiji, piše OEM.

Trenutna proizvodnja firme Goldoni fokusirana je na motokultivatore, specijalne i voćarske traktore od kojih je najveći Q110 sa motorom od 102 KS. Ipak, Keestrack ima značajno iskustvo u izradi mašina većih snaga i kako najavljuje, namerava da ga koristi za širenje tržišta poljoprivrednih mašina.

- Nakon decenije rasta, srećni smo što nastavljamo svoj razvoj šireći svoje poslovanje na poljoprivredni segment - kaže Kes Hogendorn, predsednik Keestrack grupacije. Dodaje i da im je cilj da održe taj istorijski brend u životu te da zapošljavanjem podrže lokalnu privredu.

- Vidimo brojne sinergije između te dve marke - napominje rekavši da su to proizvodni sistemi, dobavljači i distributivna mreža koji će doprineti uspehu.

Uskoro do 200 KS?

Treba napomenuti da je tema o proširenju asortimana poljoprivredne mehanizacije sa snažnijim i većim traktorima još uvek u fazi projektovanja. Trenutni portfelj proizvoda odgovara zahtevima kupaca, ali poručuju da gledaju u budućnost u kojoj planiraju da predstave traktore K serije, piše farmer.pl.

- Trgovačka mreža Goldonija zajedno sa našom biće ključ za ponovno jačanje proizvodnje dobro poznatih traktora - kaže Roberto Lopes, izvršni direktor Keestracka u Italiji.

U intervjuu za Trekker, Peter Hogendorn, član uprave Keestracka potvrdio je da će proizvoditi traktore do 200 KS.

Inače, ova firma je osnovana 1988. godine i ima preko 800 zaposlenih širom sveta. Proizvodni pogoni su joj smešteni u Češkoj, Italiji, Indij i Kini, a mreža od 75 distributera predstavlja kompaniju u 70 zemalja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.