NavMenu

Kako da se "bezbolno" vratite radu u kancelarijama - Smanjite troškove i obaveze, a povećajte zadovoljstvo zaposlenih (FOTO)

Izvor: Promo Sreda, 09.06.2021. 15:18
Komentari
Podeli

Co-working prostor (Foto: Aleksa Banovčanin)Co-working prostor
Dok brojke zaraženih korona virusom u Srbiji opadaju, raste broj onih koji se vraćaju na svoja radna mesta u kancelarije. Ili bar kod mnogih raste želja za povratkom u normalne tokove. Kako pokazuju statistike RZS, rad od kuće u četvrtom kvartalu 2020. godine iznosio je 9,2%, što je za 0,1 p. p. manje u odnosu na treći kvartal 2020. a za 0,5 p. p. više u odnosu na isti period 2019. godine. Takođe, prema procenama sindikata, kod nas oko 100.000 zaposlenih radi onlajn, dok u Nemačkoj, na primer, čak tri četvrtine svih radnika posao obavlja iz svojih domova.

Radu od kuće pribegli smo izazvani situacijom. Dok su mnogi primetili da im ovaj način rada koristi, da se nije izgubilo na produktivnosti, ima i onih koji žele da se vrate tradicionalnom poslovanju i druženju sa kolegama, a jedna od statistika prošle godine pokazala je da je reč o 40% ispitanika.

Kako bi pomirli jednu i drugu stranu, poslodavci tragaju za alternativnim rešenjima. Kombinuje se rad od kuće sa odlaskom u kancelariju, smanjen je broj zaposlenih koji boravi na istom mestu, uvode se novi programi i alati koji bi olakšali funkcionisanje. Zbog finansijske nesigurnosti, mnogi su odlučili i da se izmeste iz kancelarija, da otkažu zakup i potraže način da uštede u periodu krize.


Funkcionalnost i fleksibilnost - dva stuba alternativnih rešenja

Jedno od rešenja koje se nameće svojom funkcionalnošću i fleksibilnošu su kancelarije i co-working prostori, koje je moguće prilagoditi svojim potrebama u svakom trenutku. Upravo takav dom renomiranih kompanija je Work Space One, u srcu poslovnog sveta prestonice, na Novom Beogradu.

Za svoje zaposlene možete da odaberete privatne kancelarije, koje su moderne i namenjene za rad najmanje dve osobe, ali i za više od 10 osoba. Ovo je idealan način da osetite puls svojih zaposlenih, da vidite koliko im je prijatno zbog povratka na posao, kao i da im pružite mogućnost da se osećaju sigurno u fleksibilnom prostoru. Ono što radu od kuće nedostaje sigurno je udobnost, a u ovim kancelarijama za to su zaduženi ergonomski stolovi i stolice. Naravno, nema ni problema sa internetom, niti dodatnih troškova, jer je ovde na usluzi brzi internet.


Privatne kancelarije (Foto: Aleksa Banovčanin)Privatne kancelarije


Co-working prostor idealan je ukoliko želite svoj tim na "otvorenom" prostoru, u određenim danima tokom nedelje ili meseca. Možete da odaberete "Hot desk", odnosno mogućnost da zaposleni menjaju stolove po svom nahođenju, ali i "Dedicated desk", ukoliko želite da svako ima svoje mesto. Ovakav prostor je idealan za ponovno okupljanje, kako biste uvideli raspoloženje među kolegama, radnu atmosferu i kako biste odabrali nakon toga pravu kancelariju.


Osećajte se kao kod kuće

Ono sa čime poslodavci mogu da se suoče je strah kod dela zaposlenih, ali i manjak želje da se odreknu komfora koji imaju u sopstvenom domu. Work Space One i za to ima rešenje, jer je prostor toplih boja, prijatan, svaka kancelarija, kao i co-working prostor, ispunjeni su dnevnim svetlom, a tu su i udobne sofe za odmor, prostor za obedovanje i ispijanje različitih vrsta kafe ili čaja. Na usluzi je i mala, zelena oaza, odnosno bašta, kao i kabine za telefoniranje, ukoliko poželite da se osamite.


Osnažite svoj imidž

Lokacija na kojoj se nalazi Work Space One, kao i sam izgled zgrade, sigurno će dodatno utvrditi imidž kompanije i dati joj podršku u post-kovid periodu. Sa postojećim i budućim poslovnim partnerima možete da sklapate dogovore u jednoj od tri sale za sastanke, gde vas takođe očekuje komfor, ali i najsavremenija oprema.



Sala za sastanke sa najmodernijom opremom (Foto: Aleksa Banovčanin)Sala za sastanke sa najmodernijom opremom


Ponesite samo laptop

Povratak u kancelarije svakako nije lak - morate da razmišljate o zakupu, ali i o redovnim troškovima, potom troškovima održavanja, opremanja kuhinje, nabavkom napitaka, dezinfekcije. Imajte na umu da će mnogi zaposleni birati da dolaze svojim automobilom radije nego javnim prevozom, dakle, potrebno je obezbediti i dovoljno parking mesta. Takođe, ukoliko ne postoji fizičko obezbeđenje, tehničko biste svakako morali da imate.

Zašto biste o tome razmišljali u vreme kada morate da se bavite oporavkom svoje kompanije i budućim planovima? Work Space One brine umesto vas. Dovoljno je da posetite https://wspaceone.com/ i da saznate kako sebi i svojim zaposlenima možete da olakšate prelazak na posao iz dnevne sobe u kancelariju. Biće vam potreban samo laptop za kreiranje novih strategija. Srećno!


Fotogalerija
Work Space One -  Kako da se
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.