NavMenu

Najavljena gradnja nove linije za proizvodnju Plazme vredne više od 12 mil EUR - U planu širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.06.2021. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Proizvodi kompanije Bambi uskoro će se naći u Koka Kolinim kafićima širom sveta, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež prilikom obilaska proizvodnih pogona ove kompanije u Požarevcu. Čadež je istakao da će se u Bambiju graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju Plazme, a vrednost te investicije je veća od 12 mil EUR.

- Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15%. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Coca Cola Hellenicc grupe. Ovo je najveća investicija Koka kola helenik grupe ikada, od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za Bambi proizvode - rekao je Čadež, prenosi sajt PKS.

Predsednik PKS je naveo da je ova grupa omogućila Bambiju da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera.

Čadež je najavio da kompanija Bambi ulazi u projekat dualnog obrazovanja sledeće godine i pozvao roditelje i decu da se prijave za dva nova profila u srednjoj školi u Požarevcu, a to su operater u prehrambenoj industriji i prehrambeni tehničar.

Predsednik PKS je najavio da će proizvodi Bambija uskoro dobiti oznaku Čuvarkuća, u okviru projekta PKS "Stvarano u Srbiji".

Čadež je obišao modrenu liniju za proizvodnju čuvenih Bambijevih brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka.

Generalni direktor Koka Kola Helenik Srbija i Crna Gora Svetislav Atanasov rekao je da je kompanija Bambi, zajedno sa Koka Kolom čiji je deo postala, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja. On je naveo da akvizicijom Bambija učestvuju sa 0,6% u BDP Srbije.


Generalni direktor Bambija Dragan Stajković najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Gradonačlenik Požarevca Saša Pavlović, ukazao je na značaj Bambija za lokalnu zajednicu i zapošljavanje, ali i celokupni privredni rast Srbije.

Koncern Bambi ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, ali u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.